Ο Γενικός Διευθυντής της ONEX Technology Systems & Business Solutions, Δημήτρης Ντρες, συμμετείχε στο θεματικό πάνελ με τίτλο, «Σύγχρονες Μορφές Ενέργειας – Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα», αναφερόμενος στα πλάνα ανάπτυξης της ONEX Technology Systems & Business Solutions στον συγκκριμένο τομέα, τονίζοντας ότι η ONEX θέλει να καταστεί “One stop shop” για υπεράκτια αιολικά πάρκα, παρέχοντας πλήρεις και ενιαίες υπηρεσίες.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνης, κατά την τοποθέτησή του στο πάνελ με τίτλο «Ναυπηγική Βιομηχανία. Μια νέα εποχή για την Οικονομία και την Ασφάλεια», δήλωσε ότι “Το θαύμα της αναγέννησης των Ναυπηγείων δεν έχει προηγούμενο. Αυτή η παραδοσιακή βιοχημανία θα παρέχει 2 δισ. στο εγχώριο ΑΕΠ. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα καθώς δίνει ώθηση στην αμυντική βιομηχανία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”, συμπληρώνοντας “Η Ελλάδα δείχνει ότι είναι ηγέτιδα δύναμη και ένας πολύτιμος σύμμαχος”.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, συμμετείχε στο πάνελ με τίτλο «Από την Οικονομική Ανάπτυξη στην Κοινωνική Ευημερία. Η Προστιθέμενη Αξία των Ναυπηγείων» αναφερόμενος στους τρεις βασικούς άξονες προστιθέμενης αξίας από την αναβίωση των Ναυπηγείων, σημειώνοντας ότι «Σε τοπικό επίπεδο ενισχύονται οι κοινωνίες και το τοπικό περιβάλλον, σε εθνικό επίπεδο ενισχύεται ο γεωστρατηγικός μας ρόλος, σε διεθνές επίπεδο ενισχύεται η εικόνα της χώρας ως ένα αξιόπιστο σημείο σε ένα ασταθές περιβάλλον».