Νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές και πιθανές χαλαζοπτώσεις περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 27/5, κυρίως από τις απογευματινές ώρες της ημέρας στα βορειότερα τμήμα της κεντρικής, δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας, ενώ τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα αναμένονται και σε τμήματα της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ένταση να φτάνει στα δυτικά, βορειοανατολικά και νότια τμήματα της χώρας τοπικά και τα 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η ένταση δεν θα ξεπερνάει τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί στα δυτικά από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου, στα βόρεια από 13 έως 28 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά και ανατολικά από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου, ενώ στα νησιά του Αιγαίου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς κελσίου, με μόνη εξαίρεση την Κρήτη όπου τοπικά θα φτάσει και τους 32 βαθμούς κελσίου.

Τέλος για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά θα είναι καλός, όμως από το απόγευμα και μετά στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην Αττική δεν αναμένονται φαινόμενα αλλά μόνο παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ένταση των ανέμων να μην ξεπερνάει τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 28 βαθμούς κελσίου.