24/09/2026
Την υπόσχεση της δρομολόγησης δημιουργίας πλοηγικού σταθμού στη Μύκονο τον επόμενο χρόνο, απέσπασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα που θα διευκολύνει τη διαδικασία προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων, λόγω του όγκου και της συχνότητας των αφίξεων που, χρόνο με το χρόνο, βαίνουν αυξανόμενες.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Εμμ. Κουτουλάκη με συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Λιμένων κ. Ιωαν. Γιαννάκου και της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Λιμένων κυρίας Ιωάννας Μπερκέτη, συζητήθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, η υποστελέχωση του Λιμενικού Ταμείου, το τέλος κρουαζιέρας των 20 ευρώ που αντιβαίνει με τα αντίστοιχα τέλη προς άλλα λιμάνια της χώρας και η απώλεια εσόδων από τη μείωση των λιμενικών τελών κατά 50%.
Ο κ. Μέγας ενημέρωσε τον κ .Κουτουλάκη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, όπως οι προσκρουστήρες, οι κυβόλιθοι, η ανακύκλωση του νερού, ο ψηφιακός οδηγός, τα μέτωπα του νέου Λιμένα, τα υπόσκαφα, οι οπές και ο φωτισμός καθώς και για τα προγραμματισμένα έργα, μεταξύ των οποίων, ο πεζόδρομος που θα ενώσει το παλιό με το νέο λιμάνι, η επισκευή “Γιώτ Κλάμπ” και του επιβατικού σταθμού στο παλιό λιμάνι καθώς και ο τάπητας της Μαρίνας Τούρλου.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και εξήρε τη διάθεση της Πολιτικής Ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων για συνδρομή στην επίλυση προβλημάτων αλλά και για τη δρομολόγηση των έργων που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις λιμενικές εγκαταστάσεις ώστε, όπως είπε, «η Μύκονος, μέσω των έργων, να αποδείξει την αξία της ως δημοφιλής προορισμός».





