Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

To CRYSTAL ESPRIT στη Σύρο

Σήμερα το πρωί, λίγα λεπτά μετά τις 9, η Σύρος υποδέχτηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σαιζόν και συγκεκριμένα το πολυτελές μέγα γιοτ  CRYSTAL ESPRIΤ, στον προτελευταίο σταθμό πολυήμερης κρουαζιέρας του που περιλάμβανε μεταξύ άλλων το εξωτικό  Port Victoria στις Σευχέλλες, το πολυτελές θέρετρο της  Άκαμπα στην Ιορδανία, την διέλευση από την διώρυγα του Σουέζ, την προσέγγιση στα λιμάνια Ασντόντ και Χάιφα στο Ισραήλ, Λάρνακας και  Λεμεσού στην Κύπρο και τέλος επίσκεψη σε Ρόδο, Νίσυρο, Σαντορίνη, Μύκονο.

Το CRYSTAL ESPRIΤ χτίστηκε το 1991 στο ναυπηγείο Flender Werft  στο Λούμπεργκ της Γερμανίας και έχει ολικό μήκος 82 μέτρα, πλάτος 14μέτρα και αναπτύσσει ταχύτητα 14 μιλίων την ώρα. Διαθέτει 31 δίκλινες σουίτες ,όλες εξυπηρετούμενες από προσωπικό μπάτλερ καθώς η φιλοξενία που προσφέρει στους 62 επιβάτες του είναι εφάμιλλη των πολυτελών  ξενοδοχείων.

Οι επιβάτες εκτός από άνεση και πολυτέλεια απολαμβάνουν και ιδιαίτερες δράσεις με κορυφαία την δυνατότητα υποβρύχιας εξερεύνησης του βυθού με ειδικό υποβρύχιο βαθυσκάφος το οποίο φιλοξενείται μονίμως επί του πλοίου.

Εντύπωση κάνουν τα δύο ταχύπλοα φουσκωτά στον καθρέφτη της πλώρης  του κρουαζιερόπλοιου τα οποία επιτρέπουν στους επιβάτες να εξερευνούν ,τις ακτές, να  ανακαλύπτουν κρυφές παραλίες, να ψαρεύουν και να κολυμπούν  σε όμορφα και πεντακάθαρα νερά.

Στις 18:45΄το CRYSTAL ESPRIΤ απέπλευσε από τη Σύρο για τον Πειραιά ολοκληρώνοντας έτσι την μακροσκελή κρουαζιέρα-εκστρατεία του.

Αύριο το πλοίο θα αποπλεύσει από τον Πειραιά για μια νέα περιπέτεια-κρουαζιέρα, επταήμερη αυτή τη φορά που περιλαμβάνει επίσκεψη σε Ναύπλιο, Ύδρα, διέλευση Ισθμού Κορίνθου, επίσκεψη σε Ιτέα, Πάργα, Κέρκυρα, Κότορ στο Μαυροβούνιο και τελικό προορισμό το μαγευτικό Ντουμπρόβνικ στην Κροατία.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Χριστίνα Δρακάκη

Photo : Christina Drakaki για το ellinikiaktoploia.net

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,568ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
656ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα