Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Το τελευταίο ταξίδι του Cpt Φώτη Καλαθά από το Μούδρο

Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας Καπτάν Φώτη; Ειχε μείνει αταξίδευτο κανένα ;
ΦΩΤΗΣ ΚΑΛΑΘΑΣ:
Έφυγε στα 87 του χρόνια ο καπετάνιος μας!!
Ένας αποθηκάριος αναμνήσεων,ένας κουμπαράς γνώσεων .
Ειχε μαζέψει πανιά εδω και χρόνια.Πολλες φορές ομως φορούσε το ναυτικό του κασκέτο ,αυτό με τα συρίτια και καπετάνευε τη βαρκούλα του … Ετσι ,για να δοξάζει το παρελθόν του 
Ηλικιωμένος θαμώνας του Τζιτζιβάκου πια,αυλακωμένος θαλασσινές ρυτίδες,δεν τσιγκουνεύονταν να μοιράζει την αρμυρή γοητεία των ταξιδιών του με τους φίλους και συγχωριανούς του .Κρατούσε τη ζωή του για να βλέπει τη θάλασσα και τους καιρούς .Ενας γεροντοφύλακας της δυνατής Ιστορίας του Μούδρου και της γερμανικής κατοχής του νησιού .Η ματιά του σπινθοβολούσε πέλαγο !Το αλάτι της θάλασσας δε στάθηκε ικανό να την παστώσει.
Σκυφτός στο παλαμάρι του ,μπορούσε να σε παρασύρει χωρίς αναπνοή σ´ολα του κόσμου τα λιμάνια ,σε όλα τα ποστάλια του Αιγαίου.
Ποτέ του δεν τον τρόμαξαν τα αφρισμένα κύματα που πήδαγαν σα λυσσασμένα σκυλιά στην κουπαστή του .Ουτε τον εμπόδισαν τα απαγορευτικά μποφόρ να μεταφέρει απο μικρονήσια του Αιγαίου επίτοκες γυναίκες σε νοσοκομεία κοντινών νησιών .
Χθες η καμπάνα της Ευαγγελίστριας που λάτρευε,χτύπησε μόνο γι αυτόν Σήμερα το αγαπημένο χώμα του Μούδρου θα τον σκεπάσει.Σήμερα στον αιώνιο καφενέ ,θα πιει ξανά καφέ με τους φίλους του που τον περιμένουν .
Σήμερα τα κυπαρίσσια του χωριού θα χύσουν ζεστά δάκρυα για τον καπετάνιο ,που τα αγνάντευε ποθητά απο τους όποιους ωκεανούς και τα όποια πελάγη .
Καλό ταξίδι Καπταν Φώτη …..
Σ´ευχαριστώ…..

Γράφει η Varvara Vlahopoulou 
limnos.news

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,790ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
664ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα