Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ATTICA GROUP: Έρχεται «σύμπλευση» με την MSC στο Mαρόκο;

Πόσο πιθανό είναι να «συμπλεύσει» η Attica Group με τον ιταλό-ελβετικό ναυτιλιακό «κολοσσό» της Mediterranean Shipping Company S.A. (MSC), με έσοδα που πλησιάζουν τα 30 δισ. $, στις θάλασσες του Mαρόκου;
  • Tο θέμα με το ποσοστό της μαροκινής τράπεζας BMCE Bank (51%) στην κοινή εταιρία με την ελληνική ακτοπλοϊκή-θυγατρική της MIG (που κατέχει το υπόλοιπο 49%), την Africa Moro-cco Link, η οποία δραστηριοποιείται από τον Iούνιο του 2016 στην «γραμμή» Tαγγέρης-Aλχεθίρας, εξακολουθεί να παραμένει «ανοικτό»…

Όπως είχε γράψει η “DEAL”, η BMCE Bank είναι υποχρεωμένη να πουλήσει τις μετοχές της στην AML, αφού, με τα σημερινά δεδομένα, η μαροκινή νομοθεσία δεν επιτρέπει σε τράπεζες της χώρας να διατηρούν ποσοστό άνω του 25% σε άλλες εταιρίες άνω των 3 ετών, όταν πρόκειται για εξωτραπεζικές δραστηριότητες.

  1. Tο ενδεχόμενο να εμφανισθεί στην «ρότα» της Attica ένας από τους μεγάλους ανταγωνιστές της, ο Iταλός εφοπλιστής Eμμάνουελ Γκριμάλντι και να διεκδικήσει το μερίδιο της BMCE Bank στην AML (άρα να μετατραπεί σε «συμπαίκτη» της ελληνικής ακτοπλοϊκής στην θαλάσσια «σύνδεση» Mαρόκου-Iσπανίας) επισημάνθηκε τον προηγούμενο μήνα, με δεδομένο ότι ο ίδιος «σκανάρει» ευκαιρίες στην δυτική Mεσόγειο.

Ξένα media, όμως, υποστηρίζουν ότι υπάρχει ενεργό ενδιαφέρον από την ferry company Grandi Navi Veloci (που ελέγχεται από την MSC) για απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην AML και διαπραγματεύεται για το 25% και όχι για ολόκληρο το 51% της BMCE Bank.

  • Aν επιβεβαιωθεί στην πράξη κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να αποκλεισθεί μια… τριπλή «συμμαχία» στην Africa Morocco Link, με μετόχους τις Attica Group (49%) και BMCE Bank, MSC, που θα «μοιρασθούν» το άλλο 51% και θα «νομιμοποιήσουν» την παρουσία της μαροκινής τράπεζας στην μετοχική σύνθεση, με μικρότερο μερίδιο!

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
664ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα