Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Π.Ε.Μ.Ε.Ν.: Πολλά τα προβλήματα από την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου σε ΚΕΣΕΝ και ΑΕΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.)

Μπουμπουλίνας 21 – 185 35 Πειραιάς

Τηλ. 210/4115260 – 210/4179144 Fax. 2104122606

Email: pemen@otenet.grinfo@pemen.gr

 

Προς :

  • Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη
  • ΥΝΑ/Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών
  • Διοικητή – Διευθυντή Σπουδών ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών
  • Διοίκηση και Διευθύνσεις Πλοιάρχων/ Μηχανικών ΑΕΝ/Ασπροπύργου
  • Δ.Σ ΠΕΕΔΝΕ
  • Σπουδαστικό Σύλλογο ΑΕΝ/Ασπροπύργου

 

Κοινοποίηση:

– ΠΝΟ

– ΜΜΕ

Πειραιάς 4 Σεπτέμβρη 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης  από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις συνεχίζεται σε βάρος των σπουδαστών των μετεκπαιδευομένων σε ΑΕΝ (Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού) και ΚΕΣΕΝ (Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού).

Η σημερινή έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου του ΚΕΣΕΝ κατέγραψε για άλλη μια χρονιά τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και στην κτηριακή υποδομή, με αποτέλεσμα δεκάδες Μηχανικοί να αποκλειστούν από την  εγγραφή των κύκλων μαθημάτων του Σεπτεμβρίου, ενώ συνάδελφοι που θέλουν να αποκτήσουν το δίπλωμα του Α’ Μηχανικού λόγω πληρότητας τους παραπέμπουν σε κύκλο μαθημάτων τον Δεκέμβρη!!!

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί οξυμμένα προβλήματα στον οικονομικό και επαγγελματικό προγραμματισμό των συναδέλφων, ενώ αποτελεί τροφή στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Σε όλα τα τμήματα των Α’ και Β’ Μηχανικών η συμμετοχή ξεπερνάει τα 35 άτομα.

Σε Ανακοίνωση του Σπουδαστικού Συλλόγου της ΑΕΝ/Ασπροπύργου, την οποία επισυνάπτουμε γίνεται αναφορά για τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκληθεί στην κτηριακή υποδομή της σχολής, απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων για τον έλεγχο και των αποκατάσταση της κτηριακής υποδομής.

Από καταγγελίες ναυτεργατών οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Ε.Ν,  με τις προϋποθέσεις να προβλέπουν την παρακολούθηση ειδικού τμήματος στην ΑΕΝ/Ασπροπύργου με διάρκεια μηνών, λόγω μη λειτουργίας του αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτική σχολή στο Σπλιτ της Κροατίας, να πληρώνουν 3.000 ευρώ με διάρκεια φοίτησης 45 μέρες.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην ναυτική εκπαίδευση δεν είναι αποσπασμένες από το σύνολο των προβλημάτων των ναυτεργατών, είναι στις κατευθύνσεις των εφοπλιστών και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, να επιβάλλουν τα «διεθνή κρατούντα» για το σύνολο των ναυτεργατών, που θα πληρώνουν για διπλώματα – πιστοποιητικά – για μια θέση εργασίας, χωρίς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να αγωνιστούμε ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα που μας οικοδομούν, αποτελεί μονόδρομο ο ενωτικός, μαζικός, ταξικός αγώνας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

Επισυνάπτουμε την Ανακοίνωση του Σ.Σ της ΑΕΝ/Ασπροπύργου 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΑΕΝ/ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ερχόμενοι στη Σχολή για την εξεταστική, διαπιστώσαμε ότι το κτίριο της Ακαδημίας μας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Οι ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό του Ιούλη είναι εκτεταμένες. Σε πολλά σημεία έχουν αποκολληθεί σοβάδες και υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους, ενώ σε κάποια εργαστήρια έχει υποστεί ζημιές και ο εξοπλισμός, όπως υπολογιστές κ.α.

Το κτίριο της ΑΕΝ του Ασπροπύργου κατασκευάστηκε το 1956! Η σημερινή κατάσταση του είναι απαράδεκτη, δημιουργεί κινδύνους για τους σπουδαστές και όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των έως τώρα κυβερνήσεων που καταδικάζουν συνολικά τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση στην υποχρηματοδότηση. Ο προϋπολογισμός της ΑΕΝ Ασπροπύργου δεν επαρκεί για να καλύψει τα έξοδα συντήρησης των κτιριακών και εργαστηριακών υποδομών της.

Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο, η ανάγκη να δυναμώσει τώρα ο αγώνας όλων μας γύρω από το πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας, για μεγάλη αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για όλες τις ΑΕΝ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ!

  • Άμεσα να ελεγχθεί το κτίριο από τους κατάλληλους φορείς του κράτους. Σε περίπτωση που το κτίριο κριθεί ακατάλληλο για χρήση χρειάζεται άμεσα, με κρατική ευθύνη να βρεθούν άλλοι χώροι, (έστω ως μεσοπρόθεσμη, ενδιάμεση λύση) ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη της εξεταστικής και του εξαμήνου.
  • Να εξασφαλιστεί άμεσα η απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να αποκατασταθούν πλήρως όλες οι φθορές αλλά και να προχωρήσουν και άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης του, όπως στις τουαλέτες, στα παράθυρα και στις πόρτες των αιθουσών, αλλά και σε κάποια μπαλκόνια.

Το Δ.Σ του Σπουδαστικού Συλλόγου της ΑΕΝ/Ασπροπύργου

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα