Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Πλοηγοί Πειραιά. Οι αφανείς ήρωες την περίοδο της πανδημίας

Πλοηγική Υπηρεσία Πειραιά. Μία υπηρεσία, που τις κρίσιμες ημέρες της πανδημίας που διανύουμε, συνεχίζει και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή. Μια υπηρεσία, άγνωστη σε πολλούς από εμάς, που στελεχώνεται, από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό, που δουλεύει καθημερινά, κάτω από αντίξοες και δύσκολες συνθήκες.

Τα τελευταία 10-12 χρόνια, της κρίσης και της μεγάλης ανάπτυξης των λιμανιών, υπερέβαλαν εαυτούς, βάζοντας στην άκρη κόπωση και πολλά προβλήματα (προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή) που είχαν και μερικά από αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα, οδηγώντας με ασφάλεια και υπευθυνότητα τα πλοία στις προβλήτες.

Η μεγάλη εξέλιξη του παγκόσμιου εμπορίου άλλαξαν τους τρόπους μεταφοράς αγαθών, με πλοία μαμούθ ( μεγάλα κοντέινερ , δεξαμενόπλοιά , πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου ) να προσεγγίζουν καθημερινά το λιμάνι του Πειραιά.

Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί και εξακολουθούν και σήμερα να είναι εκεί, όσες ώρες χρειάζονταν, ώστε να μην γίνουν αυτοί οι οποίοι θα διατάραζαν την εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας και την οικονομία αυτής. Γιατί μέσα από το πρώτο λιμάνι της χώρας μας, στηρίζεται όλη η οικονομία του εμπορίου και του εφοδιασμού και διακίνησης αγαθών, εμπορευμάτων και πρώτων υλών.

Είναι αυτοί, που έχουν φέρει με την εμπειρία τους και των αυστηρό επαγγελματισμό τους, τον Πειραιά, στα πρώτα λιμάνια παγκοσμίως ( LOW RISK ), λόγω των μηδενικών ζημίων, κατά τις διαδικασίες προσεγγίσεως, με δύσκολες καταστάσεις .

Είναι αυτοί, που ευθύνονται, το ότι όλοι εμείς σήμερα, βρίσκουμε τα ράφια γεμάτα, από τα υπερ μαρκετ μέχρι το πιο μικρο παντοπωλείο της γειτονίας.

Είναι αυτοί που ευθύνονται το ότι τα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι γεμάτα με καύσιμα και μπορούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις με τα οχήματα μας.

Παρ’ ολο τον μεγάλο όγκο εργασίας και τις δύσκολες συνθήκες, φρόντισαν να μην μειώσουν τα ωράρια τους και δεν ελαχιστοποίησαν τους ρυθμούς εργασίας τους, με βάση το προσωπικό που στελεχώνει αυτή τη στιγμή την Υπηρεσία, διασφαλίζοντας την ομαλότητα εφοδιασμού, παραβλέποντας πολλά που άλλοι φορείς δεν θα το έκαναν ούτε σαν ιδέα.

Ας τους θυμόμαστε και αυτούς με σεβασμό και κατανόηση και όχι μόνο σε καταστάσεις εντυπωσιασμού .

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,568ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
656ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα