Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ανάλυση επερχόμενης κακοκαιρίας 26/9

Μια φρασσόμενη κυκλοφορία ή ο λεγόμενος αντικυκλώνας εμποδισμού ( αυλώνας ), που παραμένει σχεδόν στάσιμος εδώ και μέρες πάνω από την βορειοδυτική Ευρώπη, δημιουργώντας μια αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή πάνω από την Ιταλία και η οποία θα κινηθεί ανατολικά, θα γίνει η αιτία αύριο να έχουμε εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων αρχικά στη δυτική Ελλάδα και μέσα στη διάρκεια της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Συνήθως αυτές οι αποκομμένες ατμοσφαιρικές διαταραχές δύναται να γίνουν υπεύθυνες για μεγάλα ύψη βροχής, θυελλώδεις ανέμους προκαλώντας παράλληλα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Έτσι με βάση τα νέα δεδομένα, οι περιοχές που πιθανόν να έχουν μεγάλα ύψη βροχής καθώς και ισχυρούς ριπαίους ανέμους, είναι :

1. Νησιά Ιονίου ( ιδιαίτερη προσοχή σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα )
2. Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα ( Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Μεσολόγγι, Ναύπακτος )
3. Δυτική Πελοπόνησσος ( Νομός Αχαΐας, Νομός Ηλείας )
4. Περιφέρεια Θεσσαλίας  ( Νομός Τρικάλων, Νομός Καρδίτσας )
5. Ήπειρος ( μεγάλη προσοχή στα Ιωάννινα )
6. Κεντρική Μακεδονία
7. Στερεά Ελλάδα

Τώρα για την Αττική δεν διαφαίνεται να έχουμε εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς το μέτωπο φαίνεται να κινείται πιο βόρεια, παρά ανατολικά. Ωστόσο δεν αποκλείεται τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, ένα μέτωπο να επηρεάσει τα δυτικά και βόρεια τμήματα του Λεκανοπεδίου. Το σίγουρο είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που θα επικρατήσουν, που από μόνοι τους μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.

Η νότια και νοτιοανατολική νησιωτική χώρα δεν θα επηρεαστεί από θέμα βροχών, ωστόσο η ένταση των ανέμων θα αγγίξει ακόμα και τα 9 μποφόρ. Δεδομένου ότι θα επικρατήσει ένα νοτιοδυτικό ρεύμα, ακόμα και στη στεριά δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους, γεγονός που θέλει προσοχή, καθώς οι ισχυροί ριπαίοι άνεμοι είναι πιο επικίνδυνοι στη στεριά παρά στη θάλασσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΡΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!!!

Επιμέλεια: Μαρία Φραγκούλη

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,790ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
664ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα