Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια – Ο καιρός την Κυριακή 25/10/2020

Αρκετά μουντό θα είναι σε γενικές γραμμές το σκηνικό του καιρού την Κυριακή στην χώρα μας, καθώς θα κυριαρχήσει η συννεφιά στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, ενώ τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μικρά και θα αφορούν κυρίως τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα αυτή η συννεφιά στα δυτικά και τα βόρεια κατά διαστήματα θα είναι αρκετά πυκνή και ήδη από τις πρωινές ώρες θα πρέπει να εκδηλώνονται μπόρες τοπικού χαρακτήρα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο (δεν αποκλείεται μάλιστα να σημειωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα). Το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε ένα σύντομο πέρασμα από τοπικά φαινόμενα ασθενούς έως μέτριας έντασης σε Μακεδονία, νησιά κεντρικού Ιονίου, δυτική Θεσσαλία, δυτική Στερεά Ελλάδα και βορειοδυτική Πελ/νησο, ενώ τις βραδινές ώρες ίσως βρέξει τοπικά στην Θράκη και τα νησιά του θρακικού.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σταδιακά σε ΒΔ με την ένταση να φτάνει τα 3 με 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με μέγιστη ένταση τα 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά νεφελώδη καιρό ιδίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αλλά και ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ, στην δυτική όμως Αττική και σε περιοχές που βρέχονται από τον Κορινθιακό, η ένταση των ανέμων θα φτάνει μετά το μεσημέρι τα 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, θα έχουμε ένα πέρασμα από τοπικές βροχές ασθενούς κατά κύριο λόγο έντασης. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,790ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
664ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα