Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

STENA LINE: Ξεκινάει η επιμήκυνση και ο εκσυγχρονισμός των STENA SCANDICA (ex. STENA LAGAN) και STENA BALTICA (ex. STENA MERSEY) (VIDEO)

Μέσα στο 2021, θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους, στην γραμμή Nynäshamn (Σουηδία)-Ventspils (Λετονία), τα STENA BALTICA και STENA SCANDICA, όπως θα ονομάζονται τα STENA MERSEY και STENA LAGAN, αντίστοιχα, μετά την μετασκευή που θα υποβληθούν στα ναυπηγεία της Τούζλα στην Τουρκία.

Τα 2 RoPax, που ναυπηγήθηκαν στο ναυπηγείο της Visentini, το 2005 και εξυπηρετούν την γραμμή Belfast-Liverpool, για πάνω από δέκα χρόνια, πριν λάβουν τα 2 ονόματα τους, θα εκσυγχρονιστούν και επιμηνυνθούν από την Stena RoRo.

Το πρώτο από τα 2 πλοία, το STENA SCANDICA (ex. STENA LAGAN) βρίσκεται ήδη στο Sedef Shipyard, στην Τούζλα της Τουρκίας, έχοντας ξεκινήσει ήδη τις εργασίες επιμήκυνσης του, ελπίζοντας να ξεκινήσει τα δρομολόγια του το πρώτο τετράμηνο του 2021.

Το δεύτερο πλοίο, το STENA BALTICA (ex. STENA MERSEY) συνεχίζοντας τα δρομολόγια του αυτό καιρό στην θάλασσα της Ιρλανδίας, θα αντικατασταθεί από το νεότευκτο STENA EMBLA, οταν αυτό αφιχθεί από την Κίνα, ελπίζοντας να ξεκινήσει τις ίδιες εργασίες μετασκευής την Άνοιξη του 2021.

Τα STENA SCANDICA και STENA BALTICA θα επιμηκυνθούν κατα 36 μέτρα, με το μήκος τους να φτάνει τα 222 μέτρα μετά την προσθήκη. Μετά την μετασκευή, το κάθε πλοίο θα διαθέτει 200 καμπίνες, θα μπορεί να μεταφέρει 970 επιβάτες και θα έχει 2875 μέτρα φόρτωσης. Κλείνοντας να πούμε πως στα 2 πλοία θα εγκατασταθούν και scrubbers.

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,792ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
664ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα