Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/1-Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες

Επιλεκτική αλλά τοπικά αξιόλογη θα είναι η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες και κατά την διάρκεια της Κυριακής στην χώρα μας με βροχές και καταιγίδες που πρόσκαιρα και κατά τόπους θα έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα οι νοτιάδες θα παραμείνουν στα Πελάγη και κατά τόπους θα είναι πιο ενισχυμένοι, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τόσο τις ελάχιστες όσο και τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 03/01/2021

Κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρωινών ωρών, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα επιδεινωμένος στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και νότιας – νοτιοδυτικής Ελλάδας με βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική και νότια Πελ/νησο. Μάλιστα τα φαινόμενα στο κεντρικό Ιόνιο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο, είναι πιθανό πρόσκαιρα να παρουσιάσουν αρκετά έντονο χαρακτήρα. Πέρα όμως από τα δυτικά, κατά τόπους αξιόλογες βροχές θα πρέπει να σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας και συγκεκριμένα στην Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και Πελ/νησο και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Πολύ πιο τοπικά και ασθενή θα είναι τα όποια φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, ο καιρός στην δυτική Ελλάδα θα διατηρηθεί άστατος με μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες, θα υπάρχουν όμως διαστήματα που τα φαινόμενα θα σταματούν. Στην βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται, με εξαίρεση την Θράκη όπου μέχρι το βράδυ θα σημειώνονται βροχές μέτριας έως αξιόλογης έντασης. Πολύ πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στα υπόλοιπα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα, ενώ στις νοτιότερες περιοχές θα υπάρχουν και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις, αρχικά πολύ ενισχυμένοι στα 6 με 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση μέσα στην ημέρα, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν επίσης από Ν διευθύνσεις χωρίς να ξεπερνούν τα 5 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών, θα έχουμε συννεφιά και θα εκδηλώνονται βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης. Στην συνέχεια αναμένεται βελτίωση του καιρού με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, το απόγευμα όμως θα ξανασυννεφιάσει και το βράδυ δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ τις νυχτερινές και πρωινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις με αξιόλογες βροχές στο σύνολο του νομού. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, το βράδυ όμως οι νεφώσεις θα ξαναπυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές οι οποίες προς τα μεσάνυχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
656ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα