Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1: Εντυπωσιακές θερμοκρασίες για την εποχή στα κεντρικά και νότια με τοπικές βροχές

Αρκετά καλός αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στην χώρα κατά την διάρκεια της Κυριακής, ιδιαίτερα στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα καθώς θα έχουμε διαστήματα με ηλιοφάνεια, ωστόσο δεν θα λείπουν και κάποιες αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα πυκνώνουν λίγο περισσότερο. Εξαίρεση θα αποτελέσει η βόρεια Ελλάδα όπου νωρίς το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε Ήπειρο και Μακεδονία, ενώ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, αρκετά ενισχυμένοι στα 5 με 7 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις και εδώ αρκετά ενισχυμένοι έως 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα για την εποχή, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 16 βαθμούς (στην Θράκη δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς), στα δυτικά από 10 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 23 (τοπικά και 24) βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς (τοπικά στην βορειοδυτική Κρήτη ο υδράργυρος ενδέχεται να αγγίξει ακόμη και τους 27 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα λίγο πιο πυκνές αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά στα νότια έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 (τοπικά και 23) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρκετή συννεφιά με τοπικές βροχές το πρώτο μισό της ημέρας και βελτίωση στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,791ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
664ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα