Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/1: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και ζέστη στα νότια

Διαφορετικό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού κατά την διάρκεια της Δευτέρας μεταξύ της βόρειας και της νότιας Ελλάδας, καθώς στα βόρεια θα κυριαρχήσει η συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στα κεντρικά και νότια ο καιρός θα είναι καλύτερος. Παράλληλα οι νοτιάδες στα Πελάγη θα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι και ιδιαίτερα στο Αιγαίο έως και θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση, θα κυμαίνεται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 11/01/2021

Ήδη από το ξεκίνημα της ημέρας, κακοκαιρία με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάζει τα βορειοδυτικά τμήματα και συγκεκριμένα το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία. Γρήγορα βροχές μέτριας γενικά έντασης θα επηρεάζουν τα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας, την Θεσσαλία (κυρίως την δυτική και κεντρική) και προοδευτικά την δυτική Στερεά Ελλάδα. Τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα επιμείνουν έως το τέλος της ημέρας, ενώ το βράδυ βροχές θα σημειωθούν στην Θράκη και τα νησιά του θρακικού με πιθανότητα καταιγίδας. Από τις Σποράδες και νοτιότερα, ο καιρός θα είναι καλύτερος, θα υπάρχουν όμως αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, αρκετά ενισχυμένοι με ένταση 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις, πολύ ενισχυμένοι με ένταση 6-8 Μποφόρ και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις έως 9 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά με τοπικές βροχές από την αρχή έως το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,792ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
664ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα