Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τοπικές βροχές περιμένουμε αύριο Τρίτη 6/4 στη χώρα – Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και αφρικανική σκόνη στην ανατολική και νότια Ελλάδα

 

Τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι τις απογευματινές ώρες της ημέρας αναμένεται αύριο, ενώ σε κάποιες περιοχές θα υπάρχουν κατά διαστήματα μόνο αυξημένες νεφώσεις λόγω και της έντονης μεταφοράς αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Μάλιστα δεν αποκλείεται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να παρατηρηθούν υψηλές συγκεντρώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα έχουν και τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, όμως και εκεί από το απόγευμα και μετά θα περιοριστούν και θα σταματήσουν. Ωστόσο, το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού που χρήζει προσοχής είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που θα επικρατήσουν στο σύνολο του Αιγαίου, όπου κατά διαστήματα οι ριπές των ανέμων ενδεχομένως να ξεπερνούν και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα μέχρι τις απογευματινές ώρες της ημέρας που θα σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου δεν αποκλείεται η Κρήτη να καταγράψει στα θερμόμετρά της τοπικά ακόμα και τους 28 με 29 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 22 βαθμούς κελσίου, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία ως προς τις ελάχιστες τιμές θα εντοπίζεται μόνο το εσωτερικό της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι στην δυτική και βόρεια Ελλάδα θα είναι αρχικά βορειοδυτικοί με την ένταση να μην ξεπερνάει τα 5 με 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, με την ένταση να μην ξεπερνάει τα 4 με 5 μποφόρ. Στην ανατολική Ελλάδα θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις όπου τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σε δυτικούς και εκεί από το απόγευμα με την ίδια ένταση. Προσοχή ωστόσο μέχρι τις απογευματινές ώρες της ημέρας σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς οι άνεμοι τοπικά θα ξεπεράσουν και τα 8 μποφόρ.

 

Τέλος για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε κατά διαστήματα τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, ενώ στην Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικες διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνάει τα 5 μποφόρ στην Αττική και τα 4 στη Θεσσαλονίκη, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αττική από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Θεσσαλονίκη από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,791ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα