Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια περιμένουμε την Τετάρτη 7/4 – Παροδικές χιονοπτώσεις από τη νύχτα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας

Ο καιρός αύριο αρχικά θα ξεκινήσει με πυκνές νεφώσεις, όπου θα εκδηλωθούν βροχές οι οποίες θα είναι κατά κανόνα ασθενούς έντασης και τοπικού χαρακτήρα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, καθώς και σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Ωστόσο, από τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης και κυρίως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι πρώτες χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους της Μακεδονίας και της Ηπείρου, λόγω της ψυχρής μάζας αέρα που έχει προκαλέσει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πυκνές χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να έχουμε απότομη πτώση της θερμοκρασίας και ένα ενισχυμένο βόρειο – βορειοδυτικό ρεύμα που σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα ξεπεράσει και τα 7 με 8 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως από τις απογευματινές ώρες της ημέρας στη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ από τη νύχτα θα υπάρξουν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε μόνο αραιές νεφώσεις, ενώ λόγω της σταδιακής στροφής των ανέμων, η αφρικανική σκόνη θα εντοπίζεται μόνο στα νοτιότερα τμήματα του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στην δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση να φτάνει τοπικά και τα 7 μποφόρ από το απόγευμα και μετά, ενώ δεν αποκλείεται οι ριπές των ανέμων κατά διαστήματα να ξεπερνάνε και τα 8 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στην ανατολική Ελλάδα, με την ένταση να φτάνει τοπικά και τα 6 μποφόρ, ενώ μόνο στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση να φτάνει και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας από το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο η μέγιστη τις θερμές ώρες της ημέρας θα φτάσει τοπικά τους 20 με 22 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα τους 19 με 20 βαθμούς κελσίου. Όσον αφορά τη θερμοκρασία ως προς τις ελάχιστες τιμές, θα εντοπίζεται στην δυτική Μακεδονία και στο εσωτερικό της Ηπείρου.

Τέλος για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αίθριος στο νομό Αττικής, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι στην Αττική θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέχρι το απόγευμα με την ένταση τοπικά στα ανατολικά να φτάνει και τα 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στη Θεσσαλονίκη αρχικά θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, όμως γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχύσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αττική από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα