Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Πέμπτη 22/4 – Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις από το απόγευμα

Αν και στο ξεκίνημα της ημέρας ο καιρός θα είναι με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις, από τις μεσημεριανές ώρες της ημέρας και καιρός θα καταστεί κατά τόπου νεφελώδης με τις βροχές να είναι τοπικού χαρακτήρα και ασθενούς έντασης στο Βόρειο Ιόνιο, την Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και την Δυτική Πελοπόννησο, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας κυρίως από τις βραδυνές ώρες της ημέρας, καθώς και στα βορειότερα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε μέχρι το μεσημέρι μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως και κει από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Πυκνές ομίχλες ενδεχομένως να περιορίσουν την ορατότητα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι αν και αρχικά θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς – νοτιοανατολικούς και μέχρι το βράδυ θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά στο Ιόνιο πέλαγος και τα 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Μόνη εξαίρεση θα αποτελούν τα νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση στα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο θα φτάνει και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί στα δυτικά από 8 έως 22 βαθμούς κελσίου, στα βόρεια από 3 έως 22 βαθμούς κελσίου, στην κεντρική και ανατολική Ελλάδα από 6 έως 25 βαθμούς κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 22 βαθμούς κελσίου.

Τέλος για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, ενώ αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις από το απόγευμα και μετά που στη Θεσσαλονίκη θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι στην Αττική θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα φτάνουν τοπικά τα 4 με 5 μποφόρ, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα είναι αρχικά μεταβλητών διευθύνσεων και θα στραφούν από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,791ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
664ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα