Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τοπικές βροχές περιμένουμε την Τετάρτη 5/5 στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και στο βόρειο Ιόνιο – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Με νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπου σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές με μορφή μπόρας ασθενούς έντασης και μικρής διάρκειας αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Μακεδονία, ενώ από τις απογευματινές ώρες της ημέρας υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Θεσσαλία, την Στερεά, καθώς και σε τμήματα της Βόρειας, Κεντρικής και Ανατολικής Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όμως δεν αναμένονται φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο πέλαγος καθώς και στο Αιγαίο με την ένταση να φτάνει από το απόγευμα κυρίως στα Δωδεκάνησα τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί κι από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους – νοτιοανατολικοί, όπου τοπικά θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί στα δυτικά από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου (στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς), στα βόρεια από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου (στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς), στα κεντρικά και ανατολικά από 12 έως 29 βαθμούς κελσίου, ενώ στα νησιά του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει στους 24 με 26 βαθμούς κελσίου (κυρίως Κρήτη και Δωδεκάνησα).

Τέλος για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης κατά περιόδους και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές τόσο στην Αττική οδό και στη Θεσσαλονίκη. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Αττική από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση από το απόγευμα να φτάνει τα 5 μποφόρ, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα πνέουν από νοτιανατολικές διευθύνσεις με την ένταση από το απόγευμα να φτάνει τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα