Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε την Δευτέρα 31/5 στα ανατολικά και βόρεια – Πιθανές χαλαζοπτώσεις σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Αρχικά το πρωί άστατος θα είναι κατά περιόδους ο καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που ειδικά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας πιθανόν να έχουν έντονα χαρακτηριστικά, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι νεφελώδης αλλά και με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ εκ νέου από τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της ημέρας λόγω θερμικής αστάθειας, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές στην Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Πιθανότητα για βροχές έχει και η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), καθως και τα νησιά του Αιγαίου το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια από νότιες – νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με την ένταση από το απόγευμα να φτάνει και τα 7 μποφόρ κυρίως στα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνάει τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου (στα βορειότερα τμήματα δεν θα ξεπεράσει η μέγιστη τους 19 με 20 βαθμούς), στα βόρεια από 9 έως 22 βαθμούς κελσίου (στην Μακεδονία η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς), στα κεντρικά και ανατολικά από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου (στα βορειότερα τμήματα η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς), ενώ στα νησιά του Αιγαίου η μέγιστη θα κινηθεί μεταξύ των 24 και 25 βαθμών κελσίου.

Τέλος, για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα καταστεί άστατος τις θερμές ώρες της ημέρας και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που κατά τόπους στη Θεσσαλονίκη θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τοπικά στα ανατολικά τμήματα του νομού Αττικής να φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,792ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
664ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα