Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Νέο κύμα θερμών αερίων μαζών θα εκτοξεύσει την θερμοκρασία την Τετάρτη

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται και σήμερα σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ οι δείκτες δυσφορίας χτυπάνε κόκκινο.

Παρόμοιες θα παραμείνουν οι καιρικές συνθήκες και το διήμερο Δευτέρας -Τρίτης με μοναδική εξαίρεση της τοπικές μπόρες σε περιοχές της Θράκης της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας ενώ δεν αποκλείεται τοπικές μπόρες να σημειωθούν και σε ορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Από την Τετάρτη πάντως, και σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, ένα νέο κύμα θερμών αερίων μαζών, απο την Αφρική, θα επηρεάσει την χώρα ανεβάζοντας και πάλι τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά επίπεδα . Το διήμερο Τετάρτη -Πέμπτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν και πάλι στα ηπειρωτικά τους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Το νέο αυτό θερμό κύμα θα υποχωρήσει απο την Παρασκευή ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο φαίνεται να επιστρέφει και η αστάθεια κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας.

Καθημερινά θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη με τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού πάντα με την εγκυρότητα του Meteo24news.gr

Επιμέλεια: Βαρατάσης Χρήστος

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,787ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
664ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα