H PCT (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε.) διακρίθηκε ως Greek Business Champion στο πλαίσιο του θεσμού «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2024» της Direction. Η θυγατρική εταιρεία της COSCO SHIPPING Ports Ltd αναδείχθηκε μεταξύ των «πρωταθλητών»» του ελληνικού επιχειρείν σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης της συγκεκριμένης κατηγορίας καθώς το 2022 σημείωσε αύξηση τόσο του κύκλου εργασιών, κατά 23,19%, όσο και των κερδών προ φόρων, κατά 43,18%, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος. Η επιβράβευση έρχεται επίσης ως αναγνώριση της συνεισφοράς της PCT στην ελληνική οικονομία (συμβολή στα δημόσια έσοδα, στήριξη των εγχώριων επιχειρήσεων και αύξηση της απασχόλησης) καθώς και της ανάδειξης του Πειραιά ως κορυφαίου σταθμού θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο μέσω ενός εμβληματικού επενδυτικού προγράμματος το οποίο στα 14 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας έχει ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ.

Στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις εκείνες που πρωταγωνιστούν ανοίγοντας δρόμους και στηρίζοντας την ελληνική οικονομία και η επιλογή των διακριθέντων προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία δημοσιευμένων ισολογισμών καθώς και τη γενική εκτίμηση της αγοράς για την πορεία της επιχείρησης στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι από το 2009 έως το 2023, το δημοσιονομικό όφελος από τις δραστηριότητες της PCT ανήλθε στα 961 εκατ. ευρώ ενώ δημιουργήθηκαν περισσότερες από 2.500 άμεσες θέσεις εργασίας. Μόνο τη διετία 2023-2024, η εταιρεία σύναψε συμβάσεις συνολικού ύψους 255 εκατ. ευρώ με περισσότερους από 600 προμηθευτές, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την τοπική κοινωνία. Επίσης η εταιρεία από το 2011 έχει διαθέσει περισσότερα από 775.000€. για την ενίσχυση εκπαιδευτικών και κοινωφελών ιδρυμάτων, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Το βραβείο Greek Business Champion παρέλαβε o Capt. Wang Jihang, Managing Director PCT στην τελετή απονομής των φετινών βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2024» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Golf Prive της Γλυφάδας τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, παρουσία εκατοντάδων ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας. «Κάθε διάκριση, κάθε ανταμοιβή της συμβολής μας στην ελληνική οικονομία αποτελεί αναγνώριση της σκληρής δουλειάς και των μεγάλών βημάτων που έχει κάνει η PCT όλα αυτά τα χρόνια, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι σημαντικός στρατηγικός επενδυτής και πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο δυναμισμό για να φέρουμε το λιμάνι του Πειραιά ακόμα ψηλότερα, καθιστώντας τον κύρια νότια πύλη του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της Ευρώπης και διαμετακομιστικό κόμβο της ευρύτερης περιοχής.», δήλωσε με αφορμή την τελετή βράβευσης ο Capt. Wang Jihang, Managing Director της PCT.

Σχετικά με τη PCT:

Η Piraeus Container Terminal S.A. (PCT) ή  Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. είναι εταιρεία συσταθείσα στην Ελλάδα, θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited (κορυφαίου φορέα εκμετάλλευσης σταθμών εμπορευματοκιβωτίων ο οποίος κατέχει την ηγετική  θέση στην παγκόσμια κατάταξη). Από την 1η Οκτωβρίου 2009, η PCT ανέλαβε για 35 έτη την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για τους Προβλήτες II και III. Κύριες δραστηριότητες της PCT S.A. είναι η παροχή υπηρεσιών φόρτωσης / εκφόρτωσης και αποθήκευσης για εισαγόμενα και εξαγόμενα εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται μέσω του Λιμένα του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των φορτίων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά μόνον ως ενδιάμεσο σταθμό μεταφοράς (φορτία διαμετακόμισης). Η στρατηγική θέση του Πειραιά, όντας το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι μετά τη διώρυγα του Σουέζ με άμεση σύνδεση με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Ε.Ε., τον καθιστά όχι μόνο ιδανικό λιμάνι-κόμβο για προορισμούς στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και έναν βιώσιμο συνεργάτη για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς υπηρεσιών διανομής και Logistics στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.