Αρχικά αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και στο Βόρειο Ιόνιο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, σημειώνεται όμως ότι στη Θράκη και στον Πελοπόννησο θα είναι λιγότερα και ασθενέστερα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται μετά το απόγευμα με εξαίρεση τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και τα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 21 έως 35, στη Θεσσαλία από 22 έως 37, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 19 έως 33, στην υπόλοιπη Στερεά από 23 έως 37, στην Πελοπόννησο από 18 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 30, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 37 και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές έως νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα ενισχυθούν και θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών, πρόσκαιρων και ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, το πρωί θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου.