Το πλοίο-γίγας σηματοδοτεί μια νέα εποχή, μεταφέροντας χιλιάδες καινούργια μοντέλα και ανοίγοντας τον δρόμο για άμεσες εισαγωγές από την Κίνα.

Η BYD, ο κινεζικός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενισχύει την ισχυρή παρουσία της στην Ευρώπη με την άφιξη του πλοίου Explorer No.1 στο λιμάνι του Σανταντέρ της Ισπανίας.

Το πλοίο μετέφερε χίλια ολοκαίνουργια BYD Seal U DM-i, το πρώτο Plug-In υβριδικό μοντέλο της εταιρείας που κάνει την εμφάνισή του στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Η άφιξη του Explorer No.1, το οποίο έχει χωρητικότητα 7.000 οχημάτων, διαθέτει προηγμένο σύστημα διπλής πρόωσης και καθελκύστηκε τον Ιανουάριο του 2024 στην Κίνα, δεν αποτελεί απλώς έναν τρόπο μεταφοράς των οχημάτων της εταιρείας.

Ανοίγει τον δρόμο για συνεχείς και άμεσες εισαγωγές οχημάτων και ανταλλακτικών, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα.

Με μήκος 199,9 μέτρα και πλάτος 38 μέτρα, το BYD Explorer No. 1 διαθέτει δεκατρία καταστρώματα. Είναι εξοπλισμένο με δύο σετ δεξαμενών αποθήκευσης LNG τύπου C και χρησιμοποιεί υγροποιημένο φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο για τον κύριο κινητήρα και τις γεννήτριες, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου και οξειδίων του θείου.

Η BYD, από την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά τον Οκτώβριο του 2022, έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη, καθιερώνοντας τον εαυτό της ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και μία από τις ελάχιστες κερδοφόρες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη.

 

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, με την εταιρεία να καταγράφει αύξηση των πωλήσεών της από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2024 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, γεγονός που οφείλεται στη συνεχή είσοδο της σε νέες αγορές, όπως η ελληνική, στην οποία μπήκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Τώρα, με την άφιξη του Seal U DM-i, η BYD αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά.

Το BYD Seal U DM-i θα διατίθεται αρχικά σε δύο εκδόσεις, τις Design και Boost. Η πρώτη θα είναι τετρακίνητη, συνδυάζοντας δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό άξονα 204 ίππων και έναν στον πίσω 163 ίππων, καθώς και έναν βενζινοκινητήρα 131 ίππων. Η συνολική ισχύς θα φτάνει στους 324 ίππους και τα 550 Nm ροπής, ενώ συναθροιστικά η αυτονομία θα ξεπερνά τα 1.100 χλμ.

Η δεύτερη έκδοση θα φέρει κάτω από το καπό έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, απόδοσης 98 ίππων, και έναν ηλεκτροκινητήρα 197 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ να ακουμπάει τους 218 ίππους και τα 300 Nm ροπής, ενώ η κίνηση θα μεταφέρεται αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς.

Στα τέλη του 2024 θα εισαχθεί και η πιο πλούσια έκδοση Comfort, με μπαταρία χωρητικότητας 26,6 kWh, που θα δίνει ηλεκτρική αυτονομία στο μοντέλο άνω των 125 χλμ. Όσον αφορά τις τιμές των μοντέλων, ενδεικτικά στη Γερμανία ξεκινούν από τα 38.900 ευρώ, ενώ για την Ελλάδα, όπου το μοντέλο θα εισαχθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, παραμένουν ακόμα άγνωστες.

Η άφιξη του Explorer No.1 και του Seal U DM-i σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την BYD, όχι μόνο για την Ισπανία όπου κατέπλευσε, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για βιώσιμη κινητικότητα και καινοτομία.