Νάπολη, 2 Σεπτεμβρίου 2024: Το εκτεταμένο δίκτυο θαλάσσιων αρτηριών που προσφέρει ο όμιλος Grimaldi στη Μεσόγειο επεκτείνεται με μια νέα υπηρεσία αφιερωμένη στη μεταφορά κυλιόμενου φορτίου μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας: από τις 14 Σεπτεμβρίου, θα είναι διαθέσιμη μια νέα απευθείας σύνδεση μεταξύ Τεργέστης και Ambarli, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη, με δύο εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από κάθε λιμάνι.

Η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί από το Eco Mediterranea και το Eco Malta, τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον πλοία ro-ro στον κόσμο. Αυτά τα υβριδικά πλοία, μέρος της καινοτόμου κατηγορίας “GG5G”, μπορούν αποτελεσματικά να μειώσουν κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO2 ανά μονάδα μεταφερόμενου φορτίου σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά πλοίων ro-ro. Επιπλέον, οι εκπομπές μειώνονται στο μηδέν κατά τη διάρκεια των λιμενικών εργασιών: όταν είναι ελλιμενισμένα, το Eco Mediterranea και το Eco Malta χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε μεγάλες μπαταρίες λιθίου που επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια της ναυσιπλοΐας χάρη στις γεννήτριες άξονα και τα 350 m2 ηλιακών συλλεκτών που είναι εγκατεστημένα επί του σκάφους, επομένως επίτευξη του στόχου «μηδενικών εκπομπών στο λιμάνι®».

Σε περίπου 50 χρόνια παρουσίας στην Τουρκία, ο Όμιλος Grimaldi επεκτείνει και ενισχύει σταθερά τις υπηρεσίες του αφιερωμένες στη χώρα, συνδέοντας τα κύρια λιμάνια του με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του εκτεταμένου παγκόσμιου δικτύου του.

Σήμερα, με τη νέα απευθείας σύνδεση Τεργέστης-Ambarli, ο Όμιλος Grimaldi ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας από τους πελάτες του, ιδίως μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και βιομηχανικών οχημάτων στον κόσμο, όπως η BMW, η Land Rover, η Mercedes-Benz, η DAF, η Scania, η Stellantis, η Kia και η Hyundai.

Στην πραγματικότητα, η νέα απευθείας γραμμή μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας αντιπροσωπεύει μια τακτική και αξιόπιστη λύση μεταφοράς μεταξύ δύο στρατηγικά τοποθετημένων λιμένων: η Τεργέστη χρησιμεύει ως φυσική πύλη όχι μόνο για τη βορειοανατολική Ιταλία αλλά για όλη την Κεντρική Ευρώπη, ενώ το Ambarli παρέχει ένα προνομιακό σημείο πρόσβασης στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης και σε ολόκληρη την οικονομική περιοχή της Τουρκίας.

Επιπλέον, συνδυάζοντας τη νέα υπηρεσία με άλλες θαλάσσιες συνδέσεις εντός του τεράστιου δικτύου Grimaldi, οι τουρκικές εταιρείες μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Τυνησία, το Μαρόκο και τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης στη Βαλτική Θάλασσα.