Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ έλαβε από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Λιμένων (ESPO) την πιστοποίηση PERS (Σύστημα Περιβαλλοντικής Επισκόπησης Λιμένων) μέσω του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης EcoPorts, το οποίο αποτελεί το μοναδικό πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης για τη λιμενική βιομηχανία.

Η βασική αρχή του EcoPorts είναι η ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ των λιμένων και η βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Το Σύστημα PERS δεν ενσωματώνει μόνο τις κύριες γενικές απαιτήσεις των αναγνωρισμένων προτύπων περιβαλλοντικής διαχείρισης (π.χ. ISO 14001), αλλά λαμβάνει επίσης υπόψη τις ιδιαιτερότητες των λιμένων. Βασίζεται στις συστάσεις πολιτικής της ESPO και δίνει στα λιμάνια σαφείς περιβαλλοντικούς στόχους τους οποίους πρέπει να επιδιώξουν.

Σημειωτέον ότι η πιστοποίηση PERS αναθεωρείται μετά από περίοδο 2 ετών, για να διασφαλιστεί ότι το λιμάνι θα συνεχίσει να πληροί τις απαιτήσεις. Με ισχυρή συνεπώς την δέσμευσή του, το Λιμάνι του Ηρακλείου συνεχίζει τις εκτεταμένες προσπάθειες για την περιβαλλοντική αειφορία και θα συνεχίσει να αναπτύσσει δράσεις προς αυτή τη κατεύθυνση συμμετέχοντας ενεργά στο δίκτυο της ESPO.

ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΕ