Το προσεχές Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου 2024, εθελοντές της Save Your Hoodθα βρίσκονται για καθαρισμό στον υγρότοπο του Ξηριά στον Βόλο, που έχει πληγεί από τις περσινές καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου στηρίζει την παραπάνω δράση στα πλαίσια της περιβαλλοντικής πολιτικής που εφαρμόζει όλα αυτά τα χρόνια και δύναται να συνδράμει με διαθέσιμα μέσα.

Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη του οικοσυστήματος της περιοχής και η άμεση προστασία του.

Στον εθελοντικό καθαρισμό που διοργανώνει η Save Your Hood  έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν φορείς της πόλης, ενώ η ομάδα του Save Your Hood θα παρέχει στους εθελοντές όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της δράσης όπως, σακούλες, γάντια εργασίας, πρώτες βοήθειες κτλ καθώς επίσης θα καλύψει τη σίτιση και  την παροχή νερού και zero waste snacks. Στόχος της παρέμβασης όπως αναφέρεται, είναι η ανάδειξη, η προστασία και η αποκατάσταση του Υγροτόπου του Ξηριά, προκειμένου να διατηρηθεί η φυσική ισορροπία και η βιοποικιλότητα στην περιοχή, καθώς και η διασφάλιση των οφελειών που παρέχει στην τοπική κοινωνία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου δήλωσε σχετικά «Η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.. Επενδύουμε σε συστήματα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών με την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων και οι δραστηριότητες του λιμένα, διεξάγονται κάτω από αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα, με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και στόχο την περιβαλλοντική αειφορία».