Ο στόλος των πλοίων που σχεδιάστηκαν από την Incat Crowther, για την Majestic Fast Ferry που εδρεύει στην Σιγκαπούρη, συνέχισε να επεκτείνεται με την παράδοση δύο νέων, υπερσύγχρονων πλοίων, δεύτερης γενιάς, 42 μέτρων. Περαιτέρω αδελφά πλοία βρίσκονται υπό κατασκευή από τον ινδονησιακό ναυπηγό PT Cahaya Samudra και θα συμβάλουν σε έναν αυξανόμενο αριθμό πλοίων Incat Crowther, δεύτερης γενιάς, που βρίσκονται τώρα στο στόλο της Majestic Fast Ferry.

Αυτά τα νέα πλοία δεύτερης γενιάς θα αντικαταστήσουν μερικά από τα πλοία πρώτης γενιάς Incat Crowther / PT Cahaya Samudra της Majestic Fast Ferry – έντεκα (11) από τα οποία έχουν πλέον πωληθεί σε φορείς εκμετάλλευσης στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τον Νότιο Ειρηνικό με περαιτέρω πλοία που διατίθενται επί του παρόντος στην αγορά.

Τα νέα σκάφη μήκους 42 μέτρων αντιπροσωπεύουν μια εξέλιξη στην επιχειρησιακή αποδοτικότητα και την εμπειρία των πελατών με βάση την επιτυχία των μοντέλων πρώτης γενιάς. Η χωρητικότητα επιβατών έχει αυξηθεί για να μεταφέρει έως και 343 επιβάτες με μέγιστη ταχύτητα 39 κόμβων και ταχύτητα πλεύσης 36 κόμβων.

Το κύριο κατάστρωμα των πλοίων διαθέτει ευρύχωρα καθίσματα για 295 επιβάτες, πέντε μπάνια – συμπεριλαμβανομένου ενός μπάνιου προσβάσιμου σε άτομα με ειδικές ανάγκες και άφθονο χώρο αποθήκευσης αποσκευών. Το ανώτερο κατάστρωμα των πλοίων μπορεί να φιλοξενήσει 48 επιβάτες και περιλαμβάνει ένα μεγάλο μπάνιο, χώρους αποσκευών καθώς και την υπερυψωμένη τιμονιέρα των πλοίων.

Η εμπειρία του πελάτη έχει προχωρήσει με κομψό σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένης της ενημερωμένης αισθητικής και των πιο ευρύχωρων καθισμάτων. Η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα έχει αυξηθεί μέσω της συμπερίληψης ενός αναθεωρημένου σχήματος κύτους ικανού να αυξήσει το νεκρό βάρος, ενώ ενισχύονται επίσης τα επιχειρησιακά όρια της κατάστασης της θάλασσας και ο αριθμός των επιβατών.

Σχολιάζοντας την παράδοση των δύο νέων πλοίων μήκους 42 μέτρων, ο Max Tan, Διευθύνων Σύμβουλος της Majestic Fast Ferry, δήλωσε: “Η βαθιά κατανόηση της Incat Crowther για τις επιχειρησιακές μας απαιτήσεις έχει παραδώσει πλοία που προσφέρουν τόσο υψηλή απόδοση όσο και μακροπρόθεσμη αξία. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο στόλος θα υποστηρίξει την επέκταση των υπηρεσιών μας και θα προσφέρει μια αξιόπιστη επιλογή για τους επιβάτες, ενώ τα πλοία πρώτης γενιάς που σχεδιάστηκαν από τον Incat Crowther συνεχίζουν να διατηρούν την αξία τους στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων “, δήλωσε ο κ. Tan.

Εκτός από τα δύο νέα σκάφη μήκους 42 μέτρων, αρκετά περισσότερα Incat Crowther 42 βρίσκονται υπό κατασκευή, ενώ δεκατρία σκάφη δεύτερης γενιάς Incat Crowther, σχεδιασμένα και PT Cahaya Samudra, κατασκευασμένα 39 μέτρα, είναι επίσης είτε ήδη σε υπηρεσία για την Majestic Fast Ferry είτε υπό κατασκευή.