Αναβολή δόθηκε στην συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που άσκησε η μερίδα των μικρομετόχων της ΑΝΜΕΖ με σκοπό την αναστολή της διαδικασίας πώλησης των πλοίων «Διονύσιος Σολωμός» και «Αδαμάντιος Κοραής» και την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Παράλληλα νέα Γενική Συνέλευση για τις 28 του Οκτώβρη όρισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΜΕΖ.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος των μικρομετόχων κα Στεφανία Καπνίση, η δικάσιμος ορίστηκε για τις 13 Νοέμβρη.
«Αναβλήθηκε η αίτηση αναστολής που είχε ασκηθεί κατά της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκποίηση των πλοίων. Για αυτή την υπόθεση έχει εκδοθεί από τον Σεπτέμβριο μία προσωρινή διαταγή που διέταξε την αναστολή της εκτέλεσης, δηλαδή να μην συνεχιστεί η διαδικασία εκποίησης των πλοίων με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Δικάσιμος είχε οριστεί στις 9 του Οκτωβρίου. Η άλλη πλευρά ζήτησε αναβολή και παρατάθηκε η ισχύς της εκδοθείσας προσωρινής διαταγής μέχρι τη νέα συζήτηση που είναι στις 13 Νοέμβρη».

Σύμφωνα με την κα Καπνίση την χορήγηση αντιγράφου της απόφασης για πώληση των πλοίων με την απειλή της χρηματικής ποινής των 5.000 ευρώ, καθώς και την γενικότερη χορήγηση εγγράφων για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας αιτείται η πλευρά των μικρομετόχων.
«Ασκήθηκε και μία αίτηση εκ νέου από εμάς για τη χορήγηση των εγγράφων δεδομένου ότι στη συνέλευση δεν μας χορήγησαν τα έγγραφα. Στα πλαίσια της συνέλευσης το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να πληροφορήσει με έγγραφα τους μετόχους, όπως ορίζει ο νόμος. Επειδή λοιπόν τα έγγραφα δεν μας τα χορήγησαν ούτε πριν τη συνέλευση ούτε και κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ασκήθηκε μία αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για χορήγηση εγγράφων που αφορούν τόσο την πώληση των πλοίων όσο και την οικονομική πορεία της εταιρείας. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο, που συζητήθηκε την Τρίτη και εξεδόθη προσωρινή διαταγή να μας χορηγήσουν αντίγραφο της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου με το οποίο αποφάσισαν την απόφαση πώλησης των πλοίων με την απειλή της χρηματικής ποινής 5.000 ευρώ αν δεν μας το δώσουν».

Νέα Γενική Συνέλευση όρισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΜΕΖ.
«Έχουν ορίσει μία Γενική Συνέλευση για τις 28 του Οκτώβρη. Η Γενική Συνέλευση έχει θέμα την συζήτηση και την λήψη απόφασης για την πώληση των πλοίων», σημειώνει η κα Καπνίση.
Όπως τονίζει τέλος η κα Καπνίση ζητούμενο είναι η πλέον συμφέρουσα λύση για την πώληση των πλοίων, η οποία στην προκειμένη περίπτωση απαιτεί άλλη νομική μεταχείριση δεδομένου ότι μετά την διαδικασία της πώλησης η εταιρεία δεν θα υφίσταται.
«Ο καθένας όταν πρόκειται για την εκποίηση ενός είτε κινητού είτε ακινήτου, στοχεύει να επιτύχει μεγαλύτερο τίμημα και ευνοϊκότερους όρους στην πώληση. Αυτά πρέπει και προσπαθούν να διασφαλιστούν. Τώρα δεν είναι όπως παλαιότερα που η εταιρεία είχε πουλήσει ένα πλοίο, γιατί και το 2018, αν θυμάμαι καλά, η εταιρεία πούλησε το «Κάλβος». Η εταιρεία όμως συνέχισε να υπάρχει. Εδώ παρατηρείται μία ειδοποιός διαφορά. Η εταιρεία δεν θα συνεχίσει να έχει δραστηριότητα και δράση. Η εταιρεία δεν θα έχει αντικείμενο πλέον. Άρα μιλάμε για άλλη νομική βάση και για άλλη νομική μεταχείριση».