Πειραιάς 29 Δεκεμβρίου 2020

Κύριε Χαλά,

Με τη σημερινή σας επιστολή, την οποία απευθύνατε στα σωματεία μας και την κοινοποιείτε στα άλλα πέντε σωματεία της ΠΝΟ, αποκαλύπτετε τη σκοπιμότητα των πράξεων και των παραλείψεών σας. Προκειμένου δηλαδή να «αγοράζετε χρόνο» παραμονής στη θέση του Γενικού Γραμματέα, την οποία έχετε απαξιώσει πλήρως, διαστρεβλώνετε προκλητικά ακόμα και το περιεχόμενο των Νόμων, όταν ισχυρίζεστε και μάλιστα δημόσια ότι λόγω του κορωνοϊού απαγορεύονται οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων με φυσική παρουσία των μελών τους! Η πρόφαση σας αυτή διαψεύδεται από τον ίδιο το Νόμο, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι τα μέλη του Δ.Σ. των σωματείων ΔΥΝΗΤΙΚΑ προβλέπεται να προσκαλούνται σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη και ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ !!! Παρόλα αυτά εμπαίζετε τους πάντες.

Με τις υπεκφυγές σας για συνεδριάσεις της Διοίκησης με τηλεδιάσκεψη απαξιώνετε ακόμα και αυτή τη κορυφαία Συνδικαλιστική Διαδικασία.

Πείτε μας :

Α. Πώς εφαρμόζετε εσείς το Νόμο για την εργασία του Προσωπικού της ΠΝΟ; Πόσα άτομα έρχονται κάθε μέρα εκεί;

Β. Ποιά από τα μέλη της Διοίκησης συμμετείχαν μέχρι σήμερα στις προσκλήσεις σας για τηλεδιάσκεψη; ΟΥΔΕΙΣ.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Αρνούνται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τις μεθοδεύσεις και τα κόλπα σας. Ακόμη και αυτοί οι «λαλίστατοι» συνδικαλιστές και «τιμητές των πάντων», που σιωπούν κρυπτόμενοι για την κατάσταση αυτή.

Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σπεύσατε να απαντήσετε «άρον-άρον» στη χθεσινή μας Ανακοίνωση. Κάτι όμως το οποίο μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχετε κάνει για τις Ανακοινώσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ με τελευταία αυτή στις 22-12-2020. Γιατί άραγε δεν απαντάτε δημόσια και σε αυτούς; Δεν διαβάσατε στις Ανακοινώσεις τους ότι και τα τρία παραπάνω Σωματεία ζητούν την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής της ΠΝΟ στην αίθουσα συνεδριάσεών της, στην οδό Κολοκοτρώνη 132, με φυσική παρουσία και με όλα τα μέτρα προστασίας;

Όσο για τη στάση σας στο ερώτημα που σας έθεσε η ΠΕΕΜΑΓΕΝ αλλά στη συνέχεια και εμείς, δεν σας επιτρέπουμε να συνεχίζετε να παραβιάζετε το Καταστατικό και να παρερμηνεύετε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της ΠΝΟ. Σας καλούμε να διευκρινίσετε, τι ακριβώς έχουμε υπερψηφίσει για το θέμα αυτό. Δεν δικαιούστε να συμπεριφέρεστε λες και η ΠΝΟ είναι επιχείρησή σας και εσείς ο μάνατζέρ της. Είστε υποχρεωμένος και θα δώσετε ενώπιον της Διοίκησης τις εξηγήσεις που οφείλετε, όχι μόνο για το θέμα που σας έθεσε η ΠΕΕΜΑΓΕΝ αλλά και για την εν γένει διαχείριση των Οικονομικών της Ομοσπονδίας. Γιατί ο στόχος όλων μας είναι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Η σημερινή σας Πρόσκληση για να συνεδριάσει αύριο η Διοίκηση μέσω τηλεδιάσκεψης, σε χρόνο της αρεσκείας σας, με αντιδημοκρατικό και αντισυνδικαλιστικό τρόπο, όπως παραδοσιακά συνηθίζετε να κάνετε στο παρά πέντε κάθε μήνα, δεν μας προκαλεί πια εντύπωση. Μόνο τότε «εγείρεστε» από τον συνδικαλιστικό σας λήθαργο και προσπαθείτε να εμφανίσετε ότι υπάρχετε.

Σας ξαναλέμε οτι τα θέματα που γράφετε σε κάθε πρόσκληση, τα βάζετε «κατόπιν εορτής». Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εσείς ακόμη και από την πρώτη καραντίνα ήσασταν απομονωμένος και εξαφανισμένος, ενώ τα σωματεία βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή και τα αντιμετωπίζαν έγκαιρα, μεθοδικά, αποτελεσματικά και έτσι συνεχίζουν.

Συγκαλέστε λοιπόν άμεσα σε συνεδρίαση τη Διοίκηση, με τα θέματα που σας έχουμε ζητήσει εμείς αλλά και άλλα σωματεία με Ανακοινώσεις. Για να λειτουργήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα Όργανα της Ομοσπονδίας και να βγεί το Ναυτεργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα από το αδιέξοδο, στο οποίο το έχετε φέρει εσείς και οι μεθοδεύσεις του περίγυρού σας. Να οδηγηθούμε στο Έκτακτο Συνέδριο που προβλέπεται από το Καταστατικό, όπου, εκτός από την εκλογή νέου Γ. Γραμματέα, θα συζητηθούν και όλα τα θέματα που θα θέσουν τα σωματεία.

Οι Πρόεδροι των Σωματείων

Εμμανουήλ Τσικαλάκης
Πρόεδρος Πανελληνίου Ενώσεως Πλοιάρχων Ε.Ν. Πάσης Τάξεως

Μιχαήλ Πατζαράκης
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν.

Ευάγγελος Δανομάρας
Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν.

Ελευθέριος Σαριδάκης
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων Ε.Ν.

Χρήστος Κωστός
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών Ε.Ν.

Βασίλειος Παναγιωτόπουλος
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ενώσεως Πρακτ.Πλοιάρχων & Κυβερνητών Ε.Ν.

Αριστείδης Καρκούλιας
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν.

Ιωάννης Νησωτάκης
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S, Π/Κ & Ο/Γ Μικρών Αποστάσεων Ε.Ν.