ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΙΠΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ATTICA GROUP ΣΤΑ CORPORATE RESPONSIBILITY REPORTING AWARDS 2022

Η Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και HELLENIC SEAWAYS, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει τη διάκρισή της στα Corporate Responsibility Reporting Awards 2022 (CRRA 2022), που διοργανώνονται από τον οργανισμό Corporate Register Limited, τον μεγαλύτερο οnline κατάλογο Απολογισμών Υπευθυνότητας διεθνώς (βάση δεδομένων 166.531 απολογισμών προερχόμενων από 24.312 οργανισμούς παγκοσμίως).

Ειδικότερα, ο Απολογισμός Υπευθυνότητας 2020 του Ομίλου Attica αξιολογήθηκε μεταξύ 16.800 διεθνών απολογισμών Υπευθυνότητας και συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στους δέκα τελικούς υποψηφίους προς βράβευση σε τρεις κατηγορίες των CR Reporting Awards 2022, η κριτική επιτροπή των οποίων αποτελείται από εγγεγραμμένους διαδικτυακούς χρήστες του Corporate Register από όλο τον κόσμο.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, δημοσιεύτηκαν το Δεκέμβριο του 2022 με την Attica Group να κατατάσσεται:

 4η σε παγκόσμιο επίπεδο και 1η στην Ευρώπη

στην κατηγορία Καλύτερος Απολογισμός κατά ESG Best ESG Report

 7η σε παγκόσμιο επίπεδο και 2η στην Ευρώπη

στην κατηγορία Διαφάνεια και Ειλικρίνεια – Openness & Honesty

 6η σε παγκόσμιο επίπεδο και 4η στην Ευρώπη

στην κατηγορία Αξιοπιστία μέσω διασφάλισης – Credibility Through Assurance

 Σημειώνεται ότι η Attica Group υπήρξε η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας παγκοσμίως που ακολούθησε τις κατευθυντήριες οδηγίες GRI Standards για την έκδοση Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας, ήδη από το 2016. Η συγκεκριμένη τριπλή παγκόσμια διάκριση αναγνωρίζει και επιβεβαιώνει  τη δέσμευση του Ομίλου για άσκηση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας βασιζόμενη στη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τη βιωσιμότητα.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 35 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Οι Απολογισμοί Υπεύθυνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα www.attica-group.com

Καλλιθέα, 21 Δεκεμβρίου 2022