ΒΙΚΤΩΡΙΑ – Δύο εννοιολογικές αποδόσεις του προγράμματος New Major Vessels της BC Ferries είναι η πρώτη ματιά στο πώς θα μπορούσαν να είναι έως και επτά νέα πλοία όταν ξεκινήσουν να λειτουργούν από το 2029.

Η BC Ferries κατασκευάζει αυτά τα νέα μεγάλα πλοία για να παρέχει μεγαλύτερη χωρητικότητα σε όλο το σύστημα των πορθμείων και να συνεχίσει να βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο φτάνουμε τους πελάτες μας εκεί που πρέπει. Τα πλοία θα αντικαταστήσουν έως και έξι υπάρχοντα μεγάλα πλοία που πλησιάζουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους και θα εξυπηρετούν τις πιο πολυσύχναστες διαδρομές μεταξύ Vancouver Island και Metro Vancouver.

«Το πρόγραμμα New Major Vessels είναι το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαιακού μας σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό και τη μεταμόρφωση της εμπειρίας των πορθμείων στη Βρετανική Κολομβία», δήλωσε ο Nicolas Jimenez, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BC Ferries. «Αυτά τα πλοία – πιο πράσινα, πιο αποτελεσματικά και τυποποιημένα – αντιπροσωπεύουν το μέλλον των ακτοπλοϊκών ταξιδιών στην επαρχία μας. Θα αυξήσουν σημαντικά την καθημερινή χωρητικότητα, θα παρέχουν βελτιωμένη εμπειρία στους πελάτες, θα βελτιώσουν την αξιοπιστία και θα μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Τα νέα μεγάλα πλοία θα μεταφέρουν έως και 360 οχήματα κανονικού μεγέθους και 2.100 άτομα, σε σύγκριση με χωρητικότητα 250-310 οχημάτων και 1.200-1.500 ατόμων σε πλοία που αποσύρονται, κάτι που θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης των πελατών, ιδιαίτερα καθώς περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται στο B.C. κατά τα επόμενα έτη. Τα πλοία θα είναι τυποποιημένα με άλλα στον στόλο, ώστε να είμαστε πιο ευέλικτοι στη μετακίνησή τους μεταξύ των διαδρομών όταν απαιτείται συντήρηση ή επισκευή, χωρίς να παρεμποδίζεται το ταξίδι των πελατών.

Ο βασικός σχεδιασμός για αυτά τα πλοία αναπτύσσεται σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία ναυπηγών, την LMG Marin AS, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η απόδοση και να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ο σχεδιασμός απαιτεί κινητήρες ικανούς να χρησιμοποιούν βιο- και ανανεώσιμα καύσιμα και περιλαμβάνει ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης μπαταρίας που θα επιτρέψει τη μετατροπή σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία μπαταρίας μόλις γίνει διαθέσιμη η υποδομή επαναφόρτισης στην ξηρά.

Σήμερα, η BC Ferries εξέδωσε ένα αίτημα για πιστοποίηση προμηθευτή (RFSQ) για το πρόγραμμα New Major Vessels. Το RFSQ είναι διαθέσιμο μέσω της διεθνούς ναυλομεσίτη Clarksons, καθώς και στο bcbid.gov.bc.ca. Θα κλείσει στις 22 Μαρτίου 2024. Τα πιστοποιημένα ναυπηγεία θα έχουν στη συνέχεια την ευκαιρία να λάβουν μέρος στη διαδικασία Αίτησης για Πρόταση (RFP), η οποία επί του παρόντος αναμένεται να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2024.

Η BC Ferries ακολουθεί μια επίσημη και διαφανή διαδικασία προμήθειας για να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή αξία για τους χρήστες των πορθμείων. Η διαδικασία υποβολής προσφορών για την κατασκευή των νέων πλοίων είναι ανοιχτή σε ειδικευμένες τοπικές, εθνικές και διεθνείς εταιρείες.