Ήταν 29 Απριλίου 2022 όταν η AEGEAN SPEED LINES ανακοίνωσε επίσημα την πώληση του τελευταίου ταχυπλόου της SPEEDRUNNER III, έχοντας μία παρουσία 17 χρόνων στον στόλο της και στην ακτοπλοϊα.

Άφησε όμως την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει, γράφοντας στην σχετική ανακοίνωση:

«Ο Όμιλος Ευγενίδη προτίθεται να συνεχίσει την παρουσία του στην ακτοπλοΐα, πάντα αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και παρακολουθώντας τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο ακτοπλοϊκό τοπίο».

Στις 09/12/2022 λοιπόν, ο όμιλος Ευγενίδη, ανακοίνωσε επίσημα την αγορά του συμβατικού πλοίου Rosella, από την Φινλανδική Viking Line. Το νέο απόκτημα του ομίλου άλλαξε τ’ όνομά του σε ΑΝΕΜΟΣ, ύψωσε την Ελληνική σημαία και με πλοίαρχο τον cpt Γιώργο Ευμορφόπουλο, την Τρίτη 24/01/2023, ξεκίνησε το ταξίδι του για την Ελλάδα, κάνοντας δύο στάσεις για ανεφοδιασμό καυσίμων στο Gothenburg Anchorage Area και στο Algeciras της Ισπανίας.

Σήμερα το πρωί το ΑΝΕΜΟΣ έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το νησί της Σίφνου, ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, όπου παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, κάτοικοι του νησιού βρέθηκαν στο λιμάνι για να το δουν έστω κι από έξω.

Στο πλοίο μεταφέρθηκε με καΐκι η εικόνα του Αγίου Συμεών, μιας και του χρόνου ο κ. Ευγενίδης θα είναι ο επόμενος πανηγυράς (τοπικό έθιμο). Στον ιστό του πλοίου υψώθηκε η σημαία-έμβλημα του Δήμου Σίφνου κι αναχώρησε αμέσως μετά για το λιμάνι της Σερίφου, όπου κι εκεί, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του για την ναυπηγο-επισκευαστική ζώνη του Περάματος, ώστε τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν οι εργασίες προσαρμογής στα ελληνικά δεδομένα και στις αρχές του καλοκαιριού να ξεκινήσει δρομολόγια στα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων.

*Το πλοίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά και μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα δέσει στο Πέραμα.

Εμείς να ευχηθούμε στους πλοιοκτήτες και πλήρωμα να είναι καλορίζικο, να έχει πάντα καλά ταξίδια και ο Άγιος Νικόλαος πάντα στην πλώρη του.

 

Ευχαριστούμε πολύ τους παρακάτω φίλους,
Giannis Kontos Photography (φωτογραφίες από το νησί της Σίφνου)
Βίκτωρας Μαυρογιάννης (video)
Γιάννης Κόμης (Τίγλας) (video)
Νικόλαος Κάλφας (Φαριανός) (video-photo)