Νάπολη, 24 Απριλίου 2024: Το GREAT ABIDJAN εντάχθηκε στον ολοένα και πιο μεγάλο σύγχρονο στόλο του μεγαλύτερο γκρουπ του Ομίλου Grimaldi. Είναι η τέταρτη από τις έξι μονάδες ro-ro πολλαπλών χρήσεων που ανήκουν στην καινοτόμο κατηγορία “G5” και ναυπηγήθηκαν από το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd στο Ulsan (Νότια Κορέα). Στις 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ονομασία και η τελετή παράδοσης του νέου πλοίου στο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας.

Με μήκος 250 μέτρα, πλάτος 38 μέτρα και dead weight 45.684 τόνους, ο σχεδιασμός του Great Abidjan είναι το αποτέλεσμα μιας προσεκτικής μελέτης των αναγκών του Ομίλου και των πελατών του: χάρη σε μια καινοτόμο και πλήρως προσαρμοσμένη εσωτερική διαμόρφωση, τα πλοία της κατηγορίας G5 μπορούν να το κάνουν μεταφορά 4.700 γραμμικών μέτρων κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU και 2.000 TEU. Σε σύγκριση με την προηγούμενη κατηγορία G4, τα νέα πλοία έχουν την ίδια χωρητικότητα για κυλιόμενο φορτίο ενώ η χωρητικότητα των εμπορευματοκιβωτίων τους είναι διπλάσια.

Εκτός από την ικανότητα φόρτωσης, το Great Abidjan ξεχωρίζει για τις πολυάριθμες πρωτοποριακές, τεχνολογικές λύσεις του που στοχεύουν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και στη μείωση της επίπτωσης του περιβάλλοντος. Ως αποτέλεσμα, το πλοίο επιτρέπει τη μείωση των εκπομπών CO2 ανά τόνο που μεταφέρεται έως 43% σε σύγκριση με άλλα πλοία πολλαπλών χρήσεων Grimaldi con-ro.