Νάπολη, 1 Σεπτεμβρίου 2023: Με την παράδοση του GREAT LAGOS, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου, στο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd., στο Ulsan (Νότια Κορέα), ο στόλος του Ομίλου Grimaldi, περιλαμβάνει επίσημα, δύο μονάδες πολλαπλών χρήσεων con-ro της σύγχρονης κατηγορίας «G5».

Το νέο πλοίο πήρε το όνομά του από την πόλη Λάγος στη Νιγηρία: το λιμάνι του εξυπηρετείται για δεκαετίες από τη ναπολιτάνικη ναυτιλιακή εταιρεία στις θαλάσσιες συνδέσεις της μεταξύ Ευρώπης, Βόρειας και Νότιας Αμερικής και Δυτικής Αφρικής. Επιπλέον, ο Όμιλος Grimaldi λειτουργεί επί του παρόντος εκεί τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό πολλαπλών χρήσεων ro-ro στη Δυτική Αφρική.

Με μήκος 250 μέτρα και πλάτος δοκό 38 μέτρα, ο σχεδιασμός του GREAT LAGOS είναι το αποτέλεσμα προσεκτικής μελέτης των αναγκών του Ομίλου και των πελατών του: χάρη σε μια καινοτόμο και πλήρως προσαρμοσμένη εσωτερική διαμόρφωση, τα πλοία της κατηγορίας G5 μπορούν να μεταφέρουν 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU (Μονάδες Ισοδύναμων Αυτοκινήτων) και 2.000 TEU (Μονάδες Ισοδύναμων Είκοσι ποδιών). Σε σύγκριση με την προηγούμενη κατηγορία G4, τα νέα πλοία έχουν την ίδια χωρητικότητα για κύλιση εμπορευμάτων, ενώ η χωρητικότητα εμπορευματοκιβωτίων τους είναι διπλάσια.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, το νέο πλοίο θα αναπτυχθεί για να βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών που προσφέρει ο όμιλος Grimaldi μεταξύ Βόρειας Ευρώπης και Δυτικής Αφρικής. Οι άλλες τέσσερις μονάδες της κατηγορίας G5, που θα παραδοθούν μεταξύ 2023 και 2024, θα λειτουργούν επίσης στα ίδια δρομολόγια.