Η AUSTAL PHILIPPINES, με σημερινό Δελτίο Τύπου, ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την ναυπήγηση του 115μέτρων high speed vehicle-passenger ferry EXPRESS 5, που έχει παραγγείλει η Δανική MOLSLINJEN.

Το ταχύπλοο καταμαράν «AUTO EXPRESS 115» είναι το μεγαλύτερο ferry (σε ​​όγκο) που κατασκευάστηκε από ναυπηγείο Austal και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην πλωτή αποβάθρα της Austal Philippines, με ένα νέο σύστημα που βασίζεται σε σιδηροδρομικές γραμμές που ονομάζεται «ANTS», το οποίο διαθέτει self-drive trollies με μεταβλητή γεωμετρία που ταιριάζουν σε οποιαδήποτε διαμόρφωση γάστρας.

Το EXPRESS 5 έχει χωρητικότητα 1.610 επιβατών, χώρο για 450 αυτοκίνητα (ή 617 lane metres για φορτηγά συν 257 αυτοκίνητα) σε 2 καταστρώματα οχημάτων και ταχύτητα λειτουργίας 37 κόμβων. Τροφοδοτείται από μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μέσης ταχύτητας με δυνατότητα LNG που προσφέρει μια ισχυρή αλλά οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον λύση. Στο εσωτερικό του, οι επιβάτες θα απολαύσουν δερμάτινα ανακλινόμενα καθίσματα με θύρες USB, Wi-Fi, χώρο παιχνιδιού για παιδιά και πολλαπλές οπτικοακουστικές οθόνες.

Το EXPRESS 5 έχει προγραμματιστεί για παράδοση στις αρχές του πρώτου τριμήνου του 2023.