ΜΟΝΑΚΟ (27 Ιουνίου 2024) – Η Crystal Cruises, η ηγέτιδα στις εξαιρετικές εμπειρίες κρουαζιέρας, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή Μνημονίου Συμφωνίας (MOA) με τα δίασημα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri. Αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη της ναυπήγησης δύο πρωτοποριακών πλοίων που θα επαναπροσδιορίσουν τα high-end ταξίδια στις θάλασσες.

Τα πλοία χωρητικότητας 690 επιβατών (βάσει διπλής χωρητικότητας), 61.800 μικτών τόνων θα διαθέτουν πλήθος ανέσεων και καινοτόμου σχεδιασμού, εξασφαλίζοντας απαράμιλλη άνεση και απόλαυση στους επισκέπτες. Η εσωτερική διακόσμηση θα περιλαμβάνει τα πιο πολύτιμα μάρμαρα, ιταλικά υφάσματα και φυσικά υλικά, προσφέροντας ένα επίπεδο έρευνας και πολυπλοκότητας που συνήθως προορίζεται για ιδιωτικές κατοικίες υψηλής ποιότητας.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό θα είναι ένας περίπατος που εκτείνεται σε όλη την περίμετρο των πλοίων, παρόμοιος με αυτούς που αγαπούν οι επισκέπτες στο Crystal Symphony και στο Crystal Serenity, για χαλαρούς περιπάτους με εκπληκτική θέα στον ωκεανό. Οι λάτρεις της μαγειρικής θα ενθουσιαστούν με μια ποικιλία επιλογών για φαγητό, παρουσιάζοντας μια ποικιλία από κουζίνες παγκόσμιας κλάσης. Επιπλέον, η Crystal θα συνεχίσει την κληρονομιά της να προσφέρει αποκλειστική ψυχαγωγία μαζί με ένα εξελιγμένο καζίνο που περιλαμβάνει μια σειρά από επιλογές τυχερών παιχνιδιών σε ένα κομψό περιβάλλον.

Η ευεξία και η χαλάρωση θα είναι στο επίκεντρο των νέων πλοίων, με ένα ολοκληρωμένο Spa και υπερσύγχρονο γυμναστήριο διαθέσιμο σε όλους τους επισκέπτες. Οι οικογένειες που ταξιδεύουν με παιδιά θα εκτιμήσουν έναν ειδικό χώρο, σχεδιασμένο για να παρέχει ελκυστικές δραστηριότητες και έναν ασφαλή χώρο για τους μικρούς επισκέπτες.

Τα νέα πλοία θα διαθέτουν καταλύματα με σουίτες, με ιδιωτικές βεράντες που θα περιλαμβάνουν μια δημοφιλή κατηγορία μονής χρήσης, με βεράντα, σχεδιασμένη για μεμονωμένους ταξιδιώτες. Αυτή η δέσμευση για άνεση συμπληρώνεται από μία από τις υψηλότερες αναλογίες πληρώματος προς επιβάτες σε αυτήν την κατηγορία, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και προσοχή στη λεπτομέρεια.

«Αυτή η παραγγελία είναι άλλο ένα ορόσημο στα 40 χρόνια παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ της Fincantieri και της οικογένειάς μου που ξεκίνησε με τη Sitmar Cruises, συνεχίστηκε με τη Silversea και τώρα ανθίζει ξανά με την Crystal», δήλωσε ο Manfredi Lefebvre d’Ovidio, Εκτελεστικός Πρόεδρος του A&K Travel Group.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να θέτουμε νέα πρότυπα στην κρουαζιέρα, προσφέροντας στους επισκέπτες μας απαράμιλλο επίπεδο εξυπηρέτησης και πολυπλοκότητας. Αυτά τα νέα πλοία θα λάβουν το ίδιο επίπεδο προσοχής που επιφυλάσσομαι στο σπίτι μου», πρόσθεσε η Cristina Levis, Διευθύνουσα Σύμβουλος του A&K Travel Group.

«Αυτή η παραγγελία όχι μόνο υπογραμμίζει την ισχυρή ανάκαμψη του κλάδου της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το Βιομηχανικό μας Σχέδιο, αλλά επίσης επιβεβαιώνει την ηγεσία της Fincantieri, χάρη στη λειτουργική αριστεία των ναυπηγείων μας και την ποιότητα εκτέλεσης της παγκόσμιας κλάσης εφοδιαστικής αλυσίδας μας», δήλωσε ο Pierroberto. Folgiero, Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Crystal στην επιδίωξή μας για καινοτομία και αριστεία, υπό την καθοδήγηση ενός εφοπλιστή που ήταν πάντα κοντά στον Όμιλό μας, όπως ο Manfredi Lefebvre d’Ovidio».

Η αναμενόμενη παράδοση του πρώτου πλοίου θα γίνει την άνοιξη του 2028. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής και παράδοσης του δεύτερου πλοίου θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η ανακοίνωση έρχεται δύο χρόνια αφότου η A&K Travel Group εξαγόρασε την Crystal το 2022, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο για τη γραμμή κρουαζιέρας. Υπό την ηγεσία του A&K Travel Group, η Crystal έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση των προσφορών της τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά και στην επέκταση του στόλου της για να προσφέρει απαράμιλλες εμπειρίες στους επισκέπτες της.

Η Crystal έχει επίσης εξασφαλίσει την επιλογή να ναυπηγήσει ένα τρίτο αδελφό πλοίο με παράδοση το 2032.