Η εταιρεία μεταφορών στο Μαρόκο (CTM) ανακοίνωσε την απόκτηση του 51% των μετοχών της Africa Morocco Link (AML), που κατέχει η Bank Of Africa. Αυτή η στρατηγική επιχείρηση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ομάδας του Othman Benjelloun να υποστηρίξει την ανάπτυξη της εθνικής θαλάσσιας σημαίας, εστιάζοντας στη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Η λειτουργία, η οποία εξακολουθεί να υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, αντανακλά την επιθυμία για ενοποίηση εντός του Ομίλου O Capital. Η Bank Of Africa και η CTM σκοπεύουν επίσης μέσω αυτής της συναλλαγής να δημιουργήσουν συνέργειες και να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία της CTM στον τομέα των μεταφορών.

Με αυτή τη νέα εξαγορά, η CTM επιβεβαιώνει την πρόσφατη στρατηγική διαφοροποίησης της και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας φάσης ανάπτυξης για να γίνει ο παίκτης αναφοράς στην πολυτροπική κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών στο Μαρόκο και την περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι η AML γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2016 από τη συνεργασία της Bank Of Africa (51%) και της ελληνικής πλοιοκτήτριας Attica Holdings SA (49%). Η δημιουργία του AML ήταν μέρος μιας προληπτικής προσέγγισης που ανέλαβε η BOA για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της εθνικής σημαίας επιβατών στη θάλασσα.