Η Incat Tasmania βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις για την παράδοση του πρώτου μεγάλου, ελαφρύ πλοίου στον κόσμο, μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Μεταξύ των υπό κατασκευή πλοίων, στο ναυπηγείο, είναι ένα ελαφρύ πλοίο, μήκους 130 μέτρων, που αρχικά προοριζόταν να κινείται με LNG, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει 2100 επιβάτες και 226 οχήματα για τον μακροπρόθεσμο πελάτη της Incat στη Νότια Αμερική, την Buquebús. Μετά από στενή συνεννόηση με τον πελάτη, ζητήθηκε πρόσφατα από την Incat να διερευνήσει τη δυνατότητα αντικατάστασης του σταθμού παραγωγής ενέργειας LNG με μια ηλεκτρική λύση μπαταρίας.

Ενώ υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν, το πλοίο που πρόκειται να παραδοθεί το 2025, όταν θα είναι ηλεκτρικό με μπαταρία, θα είναι το μεγαλύτερο, ελαφρύ πλοίο στον κόσμο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων που θα λειτουργεί σε οποιαδήποτε διαδρομή στον κόσμο.

Η Incat Tasmania ήταν ανέκαθεν καινοτόμος, μπροστά από την καμπύλη τεχνολογίας και η παράδοση ενός ηλεκτρικού πλοίου μηδενικών εκπομπών θα εδραιώσει την Incat ως τον παγκόσμιο ηγέτη στις μηδενικές εκπομπές ρύπων και την ελαφριά ναυτιλία.