Η Incat Tasmania είναι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μία νέα συνεργασία με τη Danish Shipping and Logistics Company DFDS, για την ολοκλήρωση μελέτης σχεδιασμού για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού-υβριδικού πλοίου.

Το πλοίο μήκους 72 μέτρων, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε πλήρως ηλεκτρικό, είναι κατάλληλο για μια σειρά από ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε όλη την Ευρώπη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Incat, Stephen Casey, με σχετική δήλωση του, ανέφερε, “ότι ο ναυπηγός της Τασμανίας βρίσκεται σε ιδανική θέση για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει την επόμενη γενιά πλοίων για την παγκόσμια αγορά”.

«Από την έναρξη του σχεδιασμού των ηλεκτρικών πλοίων που παράγει η σειρά μας τον περασμένο Νοέμβριο, υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον από πολλούς φορείς εκμετάλλευσης πορθμείων και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την DFDS στα έργα τους», είπε ο κ. Casey.

«Η σειρά Incat 72 μέτρων προσφέρεται σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο που ταιριάζει σε πολλά δίκτυα πορθμείων σε όλο τον κόσμο».

«Οι κορυφαίες δυνατότητες σχεδιασμού και κατασκευής της Incat στον κλάδο και η δέσμευσή μας στη βιωσιμότητα, μας καθιστούν τη λογική επιλογή για τους φορείς εκμετάλλευσης πορθμείων που θέλουν ένα πλοίο υψηλότερης ποιότητας, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα».

«Γνωρίζουμε ότι η ηλεκτρική ή ηλεκτρική-υβριδική πρόωση με μπαταρία, σε συνδυασμό με ελαφρύ αλουμίνιο, σε μικρότερες θαλάσσιες διαδρομές, θα είναι η ιδανική επιλογή για τη μείωση των εκπομπών και είναι υπέροχο να βλέπουμε μεγάλες εταιρείες όπως η DFDS να μοιράζονται τον στόχο μας, να διαμορφώσουμε το μέλλον της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές στη θάλασσα.”

«Η Incat πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη μεγάλων καταμαράν, τη δεκαετία του 1990 και τώρα είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με φορείς εκμετάλλευσης πορθμείων σε όλο τον κόσμο για να δείξουμε πώς μοιάζει το μέλλον των θαλάσσιων μεταφορών».

«Η Incat ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή, από ελαφρύ αλουμίνιο, τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Τα οχηματαγωγά αλουμινίου, που έχουν περίπου το μισό βάρος από τα αντίστοιχα χάλυβα, απαιτούν λιγότερη ισχύ όταν λειτουργούν με παρόμοιες ταχύτητες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και μειώσεις εκπομπών».