Η KNUD H. HANSEN έχει σχεδιάσει, διαχειρίζεται το έργο και έχει επιβλέψει την κατασκευή ενός Live Fish Carrier, για το Bakkafrost στις Νήσους Φερόε. Αυτό το καινοτόμο σκάφος είναι ένα από τα μεγαλύτερα Live Fish Carriers στον κόσμο, με μήκος 109,2 μέτρα, πλάτος 22,2 μέτρα και χωρητικότητα φορτίου 7.000 κυβικά μέτρα.

Το σκάφος είναι από πολλές απόψεις μια καινοτομία, ειδικά που σχετίζεται με τη διάταξη του ειδικού εξοπλισμού LFC επί του σκάφους. Με τέσσερις αποθήκες φορτίου των 1750 κυβικών μέτρων το καθένα, το σκάφος μπορεί να μεταφέρει περίπου 1000 τόνους ζωντανού σολομού από κλωβούς υπεράκτιας σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας στην ξηρά. Το σκάφος μπορεί επίσης να μεταφέρει ζωντανό σολομό για επεξεργασία σε γλυκό νερό στις δεξαμενές φορτίου και κατά την απόρριψη σε κλουβιά, ο σολομός ενός συγκεκριμένου μεγέθους μπορεί να διατηρηθεί επί του σκάφους για μεταφορά στην εγκατάσταση επεξεργασίας. Η δυναμικότητα παραγωγής γλυκού νερού μέσω αντίστροφης όσμωσης είναι 6000 τόνοι την ημέρα.

Όλος ο εξοπλισμός επί του σκάφους, συμπεριλαμβανομένου του κύριου κινητήρα πρόωσης, είναι ηλεκτροκίνητος. Η ισχύς παρέχεται από ένα υβριδικό σύστημα γεννητριών ντίζελ, ηλεκτρικές μπαταρίες και ενώ στο λιμάνι διατίθεται επίσης σύνδεση υψηλής τάσης στην ξηρά, η οποία σε έναν πρακτικό συνδυασμό μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου.

Οι πέντε γεννήτριες ντίζελ τοποθετούνται σε ένα υπερυψωμένο κατάστρωμα για εύκολη αλλαγή σε κατάλληλες 100% πράσινες γεννήτριες όταν αυτή η τεχνολογία είναι διαθέσιμη.

Στην κορυφή του καταστρώματος των μηχανημάτων υπάρχει χώρος για δεκαέξι κοντέινερ 20 ποδιών που δίνει χώρο για μελλοντικά πράσινα καύσιμα.

Με ένα δυναμικό σύστημα εντοπισμού θέσης που περιλαμβάνει 2 x 2 πλευρικούς προωθητήρες των 1000 kW το καθένα και γερανούς καταστρώματος μεγάλης εμβέλειας, το πλοίο είναι έτοιμο για λειτουργία προς μελλοντικούς κλωβούς στην ανοιχτή θάλασσα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Length Overall       109.20 m
Breadth, moulded     22.20 m
Depth to main deck 8.20 m
Capasity live fish    abt. 1,000 t
FW tank capacity   3,000 m3
FW production       6,000 m3 / 24 hrs
Speed                   13,5 knots