t. John’s, NL – Η Marine Atlantic με χαρά ανακοινώνει ότι έχει συνάψει πενταετή συμφωνία ναύλωσης με τη Stena για τη μίσθωση του πλοίου A Nepita.
Το A Nepita διαθέτει κλάση πάγου, είναι εξοπλισμένο με τρεις πλωριούς προωθητήρες (bow thrusters) και έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά τόσο επιβατικών όσο και εμπορικών οχημάτων. Το πλοίο θα επιτρέψει στον οργανισμό να αυξήσει τη συνολική διαθέσιμη χωρητικότητα της ακτοπλοϊκής υπηρεσίας. Διαθέτει καμπίνες, εστιατόρια και χώρους καθισμάτων, προσφέροντας στους επιβάτες παροχές αντίστοιχες με εκείνες των άλλων πλοίων του υπάρχοντος στόλου.
Το A Nepita θα υποβληθεί σε τροποποιήσεις ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί στις λιμενικές υποδομές της Marine Atlantic και αναμένεται να φτάσει στον Καναδά το καλοκαίρι του 2026. Μετά την άφιξή του, ο οργανισμός θα πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες εργασίες ενσωμάτωσης και εξοικείωσης του πληρώματος, με στόχο το πλοίο να είναι έτοιμο να τεθεί σε υπηρεσία το φθινόπωρο.
Το πλοίο είχε πιο πρόσφατα τεθεί σε λειτουργία από την Corsica Linea στη γραμμή Μασσαλία – Κορσική στην Ευρώπη. Η Marine Atlantic προσβλέπει στον θετικό αντίκτυπο που θα έχει αυτή η προσθήκη στη λειτουργία της και στις υπηρεσίες που παρέχονται στους πελάτες. Περισσότερες ενημερώσεις θα δοθούν καθώς προχωρούν οι εργασίες για την ένταξη του πλοίου στον στόλο.





