Η MSC Cruises επιβεβαίωσε στο ναυπηγείο Chantiers de l’Atlantique την παραγγελία δύο νέων κρουαζιερόπλοιων που θα κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Αυτά τα δύο πλοία ολοκληρώνουν τη σειρά World Class, που αποτελείται ήδη από το MSC World Europa (παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2022) και το MSC World America (προγραμματισμένη παράδοση για την άνοιξη του 2025). Σε αυτήν την σταθερή παραγγελία προστέθηκε μια επιλογή για ένα πέμπτο πλοίο της ίδιας σειράς. Τα δύο νέα πλοία που παραγγέλθηκαν – επί του παρόντος ονομάζονται World Class 3 και 4 – θα παραδοθούν το 2026 και το 2027.

Τα νέα πλοία θα αντιπροσωπεύουν μια ακόμη εξέλιξη σε σύγκριση με τα προηγούμενα, με ακόμη πιο καινοτόμες λύσεις για τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της εντατικής χρήσης ανάκτησης θερμότητας, η οποία θα επιτύχει ακόμη μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Επιπλέον, τα νέα πλοία θα είναι έτοιμα να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία εναλλακτικών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του βιολογικού και συνθετικού μεθανίου και της πράσινης μεθανόλης. Τα πλοία θα είναι επίσης εξοπλισμένα με κινητήρες εσωτερικής καύσης νέας γενιάς, επιτρέποντας κυρίως τη μείωση των διαρροών μεθανίου.