Καθημερινά πωλούνται στην Ελλάδα εκατοντάδες αυτοκίνητα. Αυτό γίνεται μέσα από τις αντιπροσωπίες αλλά τα τελευταία χρόνια και μέσω διαδικτύου. Μέχρι όμως να φτάσει ένα όχημα στον τελικό καταναλωτή θα πρέπει να ακολουθήσει το δικό του… ταξίδι.

Όλα ξεκινούν από τα εργοστάσια όπου τα ρολά αλουμινίου παίρνουν σχήμα για να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν.

Στη συνέχεια αποθηκεύονται μέχρι να φορτωθούν σε ειδικά πλοία (κυρίως) για να μεταβούν στους τελικούς προορισμούς. Τα συγκεκριμένα πλοία που ονομάζονται «Ρο-Ρο» είναι κλειστού τύπου και έχουν την ικανότητα μεταφοράς χιλιάδων οχημάτων.

Στην Ελλάδα τα πλοία αυτά ξεφορτώνουν τα αυτοκίνητα στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην πύλη Γ2. Να θυμίσουμε πως η χώρα μας αποτελεί και ενδιάμεσο σταθμός φορτοεκφόρτωσης καινούργιων οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια με άλλα πλοία «ταξιδεύουν» για τον τελικό τους προορισμό.

Πάνω από 100.000 οχήματα

Από το λιμάνι του Πειραιά και με αυτοκινητάμαξες, μεταφέρονται σε χώρους logistics, όπου εκεί τοποθετούνται σε ντάνες και προετοιμάζονται για να μεταφερθούν εκ νέου και πάλι με νταλίκες, στις αντιπροσωπείες.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως η διαδικασία που ακολουθείται δεν συγχωρεί λάθη και πρέπει να γίνεται με απόλυτο επαγγελματισμό. Στην Ελλάδα η εταιρεία FERST είναι αυτή που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο στόλο οχημάτων.

Συγκεκριμένα ξεπερνά τις 100.000 μονάδες με περισσότερες από 15 εταιρείες αυτοκινήτων να συνεργάζονται με αυτήν.

Εξαγορά  πλειοψηφικού πακέτου

Η FERST Logistics εξαγοράστηκε από την Neptune που επενδύει μέσω της Neptune Land Services στις υπηρεσίες logistics. Ο ελληνικός Όμιλος προχώρησε σε εξαγορά του πλειοψηφικoύ πακέτου μετοχών της FERST Logistics διατηρώντας την διοικητική ομάδα και έχοντας στόχο να βελτιώσει τις υπηρεσίες αλλά και να αναπτύξει καινούργιες.

Η NLS, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2023, στο πλαίσιο ανάπτυξης του Ομίλου και στο πεδίο παροχής χερσαίων υπηρεσιών logistics. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην αναπτυξιακή στρατηγική του που συμβαδίζει με την εταιρική φιλοσοφία του Ομίλου “Πρόσω Ολοταχώς”, με έμφαση στην Ελλάδα.

Δημήτρης Κυμπιζής: Περαιτέρω βελτίωση

«Τόσο η Neptune Lines όσο και η FERST μοιράζονται τις ίδιες κοινωνικές και εταιρικές αξίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της FERST Logistics, Δημήτρης Κυμπιζής και συμπλήρωσε:

«Αυτό δίνει στη διοικητική μας ομάδα το έναυσμα να συνεργαστεί στενά με τους έμπειρους επαγγελματίες της NLS, με στόχο την εδραίωση και την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας».

Μελίνα Τραυλού: Επενδύουμε στην Ελλάδα

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Neptune Group Μελίνα Τραυλού αναφέρθηκε στο νέο επιχειρηματικό βήμα:

«Η συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου της FERST από την Neptune Land Services, αποτελεί ένα ισχυρό βήμα ανάπτυξης στο πεδίο του επιχειρηματικού μας μετασχηματισμού, που αφορά στις επενδύσεις μας στην ξηρά». Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τελικό καταναλωτή που αναζητά τη σωστή υπηρεσία αλλά και στην φιλοσοφία της εταιρείας: «Με οδηγό την ουσιαστική και αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια, με τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, επιταχύνουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη του Neptune Group, έχοντας τους πελάτες μας, πάντα, στο επίκεντρο. Ο Όμιλός μας ισχυροποιεί έμπρακτα το όραμά του για συνεχή και συνεπή εξέλιξη, κάνει πράξη την εταιρική μας φιλοσοφία “Wake Forward – Πρόσω Ολοταχώς” και επενδύει στην πατρίδα μας».