Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2025
Αθήνα Ελλάδα

Η SES ενισχύει μέσω δορυφόρου τις λειτουργίες RPAS του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της SES και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA), μέσω της υπογραφής νέας σύμβασης, ο οργανισμός θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες δορυφορικής συνδεσιμότητας υψηλών επιδόσεων της SES για τις λειτουργίες τηλεκατευθυνόμενων αεροπορικών συστημάτων (RPAS). Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, η διαχειριζόμενη υπηρεσία συνδεσιμότητας της SES θα επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να λαμβάνουν και να ανταλλάσσουν δεδομένα RPAS σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και να υποστηρίζουν τις επιχειρησιακές ανάγκες των αποστολών στη θάλασσα.

Η SES έχει υπάρξει μακροχρόνιος εταίρος του EMSA στην παροχή ολοκληρωμένων θαλάσσιων υπηρεσιών που υποστηρίζουν τους στόχους της ΕΕ για τη δημιουργία ενός ασφαλούς, προστατευμένου, πράσινου και ανταγωνιστικού ναυτιλιακού τομέα. Η νέα πολυετής σύμβαση έπεται της συμφωνίας που είχε υπογραφεί παλαιότερα, μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές αποστολές του EMSA με την υποστήριξη της εγγυημένης υπηρεσίας συνδεσιμότητας υψηλών επιδόσεων για την παρακολούθηση της ρύπανσης, την ασφάλεια στη θάλασσα και τη γενική επιτήρησή της.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο συνεργασίας, η SES θα αξιοποιήσει την εκτεταμένη δυναμική που διαθέτει στις ζώνες SATCOM Ku-, Ka-, τη στρατιωτική ζώνη ka- και το επίγειο τμήμα τους, για να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες συνδεσιμότητας για τις αποστολές RPAS του EMSA σε πολλές παράκτιες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υπηρεσία θα ενισχύσει συστήματα τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών μακράς αντοχής για λειτουργίες μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς. Επιπλέον, η υπηρεσία ποιότητας GovSatCom θα προσφέρει συνδεσιμότητα στα πλοία, επιτρέποντας εφαρμογές έντασης δεδομένων, όπως η διανομή οπτικοακουστικών δεδομένων αποστολών RPAS, η ασφαλής πρόσβαση στο δίκτυο και η σύνδεση με τα κεντρικά γραφεία στην ξηρά, ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη λήψη αποφάσεων.

Η λύση συνδεσιμότητας που παρέχεται στον EMSA βασίζεται στην πλατφόρμα REACH, μία νέα δυνατότητα που αναπτύχθηκε από τη SES ειδικά για τους ευρωπαϊκούς κυβερνητικούς και θεσμικούς χρήστες που αποζητούν γρήγορη, ευέλικτη, αξιόπιστη και ασφαλή συνδεσιμότητα. Η πλατφόρμα επιτρέπει υπηρεσίες επιπέδου GovSatCom για εφαρμογές ασφάλειας, προστασίας και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

«Με την αύξηση του αριθμού των αισθητήρων που χρησιμοποιούνται στις αποστολές RPAS και την επακόλουθη πρόσθετη ροή πληροφοριών δεδομένων, χρειαζόμαστε ικανότητες επιπέδου GovSatCom που μπορούν γρήγορα και ευέλικτα να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες απόδοσης, ασφάλειας και κάλυψης για την υποστήριξη των χρηστών μας. Είμαστε πολύ ευτυχείς που συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τη SES για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στη θάλασσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η Maja Markovčić Kostelac, Executive Director του EMSA.

«Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθετεί όλο και περισσότερο τα RPAS για τις θαλάσσιες αποστολές, προτεραιότητά μας είναι να παρέχουμε την ολοκληρωμένη, υψηλής απόδοσης υπηρεσία GovSatCom, αξιοποιώντας τις διαστημικές και επίγειες υποδομές της SES και την παγκόσμια πολυζωνική κάλυψη πολλαπλών συχνοτήτων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον τελικό χρήστη να εκτελέσει με ασφάλεια και επιτυχία μια αποστολή, διαθέτοντας τις κατάλληλες πληροφορίες και εργαλεία, συμπεριλαμβανομένης της εξ αποστάσεως παρακολούθησης και της επίγνωσης της κατάστασης σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο Philippe Glaesener, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Άμυνας, Ασφάλειας και Θεσμών στη SES. «Και δεν σταματάμε εδώ. Η SES συνεχίζει να θέτει σε εφαρμογή καινοτόμες λύσεις πολλαπλών τροχιών, επεκτείνοντας περαιτέρω τις κυβερνητικές υπηρεσίες, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση».

Η νέα συμφωνία με τον EMSA θα επιτρέψει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν πρόσβαση στις εκτεταμένες ζώνες Ku- και K- της SES σε επτά δορυφόρους της, καθώς επίσης στην κυβερνητική στρατιωτική ζώνη Ka του δορυφόρου GovSat-1 και στο κέντρο επιχειρήσεων ασφαλών αποστολών του GovSat στην Ευρώπη. Η SES είναι η μόνη εταιρεία που εκμεταλλεύεται συνολικά 70 δορυφόρους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 50 γεωστατικών δορυφόρων, καθώς και 20 μη γεωστατικών δορυφόρων μεσαίας τροχιάς που παρέχουν συνδεσιμότητα δορυφόρου-φορέα SATCOM σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

42,406ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
678ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα