Για δύο ώρες ο καπετάνιος και το πλήρωμα του πλοίου ΑΧΑΙΟΣ προσπάθησαν να προσεγγίσουν  σε ένα λιμάνι σκεπασμένο από τα κύματα της θάλασσας.

Απίστευτες ριπές ανέμου και τεράστια κύματα που έσπρωχναν νερά μέχρι το “Ποσειδώνιο” κατέστησαν άκαρπες  τις προσπάθειες προσέγγισης του πλοίου μέσα στο οποίο βρίσκονται ακόμα (ώρα 11.55) επιβάτες και οχήματα καταταλαιπωρημένοι.

Η αντάρα της θάλασσας που είχε ανακατέψει τα πάντα και είχε ένα χρώμα καφέ, αυτοκίνητα λουσμένα από τα νερά και οι επιβάτες από απόσταση να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα.

Εικόνες που έχουμε ξαναδεί και θα βλέπουμε όσο δεν αποφασίζεται η λύση που θα βγάλει από το αδιέξοδο αυτό τους χειμερινούς επιβάτες της Αίγινας που είναι κατά κύριο λόγο ντόπιοι που πρέπει να ταξιδέψουν για εργασίες ή για λόγους υγείας.

Εικόνες  που πραγματικά κόβουν την ανάσα όταν το πλοίο στην τελευταία του προσπάθεια κι ενώ άγγιξε η μπουκαπόρτα την προβλήτα αναγκάστηκε να φύγει γρήγορα με κίνδυνο να το βγάλει έξω!!!!

Πηγή video: Piraeus press

Κείμενο- Φωτογραφίες: odosaeginis.blogspot.com/

Η ανακοίνωση του ΥΝΑΝΠ/ Γρ. Ενημέρωσης

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”ΑΧΑΙΟΣ” Ν. Π. 11228, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Αίγινας με 330 επιβάτες , 38 Ι.Χ.Ε., 06 Φ/Γ, 08 Δ/Κ και 03 Λ/Φ, ότι έγιναν πολλαπλές προσπάθειες προσέγγισης στο λιμάνι της Αίγινας, όπου πραγματοποιήθηκε αποβίβαση 50 επιβατών.

Στη συνέχεια κρίθηκε επισφαλής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών,  η συνέχιση αποβίβασης και το  πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του .

Κατά την διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Αίγινας έσπασε ένας υαλοπίνακας, λόγω των κραδασμών, στο χώρο επιβατών του πλοίου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από επιθεωρητή τομέα ενδιαίτησης  της Επιθεώρησης Πλοίων , όπου διαπιστώθηκε η προσωρινή επισκευή και στεγανοποίηση του υαλοπίνακα στο χώρο ενδιαίτησης του πλοίου και επιτράπηκε η συνέχιση των πλόων του.

*****