Δύο αγρότες από την Ιεράπετρα ήταν οι πρώτοι από την περιοχή που έλαβαν στα χέρια τους το πρώτο κλητήριο θέσπισμα για να απολογηθούν για τα επεισόδια που έγιναν στο λιμάνι του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της αγροτικής κινητοποίησης ώστε να φύγει ένα πλοίο με κηπευτικά κατά τη διάρκεια της απεργίας της ΠΝΟ.

Όπως ανέφεραν ο πρώτος, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, χθες το απόγευμα ενημερώθηκε και παρέλαβε τη μήνυση από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας. Στο θέσπισμα ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Σαϊτάκης, τον καλεί σε απολογία εντός 5 ημερών, για «βίαιη εισβολή στο χώρο του λιμανιού νωρίς το απόγευμα, για βεγγαλικά που πετάχτηκαν στο πλοίο το οποίο αναγκάστηκε να αποπλεύσει χωρίς να λάβει μέτρα ασφαλείας, για παρότρυνση στο πλήθος ώστε να τελεστούν επεισόδια και τέλος για το ότι εμπόδισε το πυροσβεστικό όχημα να πλησιάσει και να σβήσει την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο εκδοτήριο των ΑΝΕΚ».

Ο ίδιος, τόνισε πως διαβάζοντας τη μήνυση έπεσε από τα σύννεφα, αφού δεν συμμετείχε στα επεισόδια και δεν έκανε το παραμικρό, παρά μόνο φώναζε και διαμαρτυρόταν μαζί με τους περισσότερους.  «Προφανώς», όπως είπε, κάπου φάνηκε το πρόσωπο μου σε κάποιες φωτογραφίες και ήταν εύκολο να με ταυτοποιήσουν.

Όπως είπε η μήνυση δεν τον φοβίζει και είναι έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες, ενώ δεν μετανιώνει που βρέθηκε και διαμαρτυρήθηκε στο λιμάνι αφού αγωνίστηκε για την οικογένειά του και όταν χρειαστεί θα κάνει ξανά το ίδιο.

Κάλεσε επίσης τους υπόλοιπους αγρότες που θα λάβουν παρόμοιες μηνύσεις να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για να δουν πως θα κινηθούν.

Απ’΄την πλευρά του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας ο κ. Μιχαλάκης, ανέφερε πως οι μηνύσεις που έγιναν είναι ντροπιαστικές με δεδομένο ότι για πολύ χειρότερα επεισόδια ποτέ κανείς δεν απολογείται και δεν έχει καμία συνέπεια. Η μήνυση του 32χρονου έχει ήδη σταλεί στον δικηγόρο του Συλλόγου και κάλεσε και εκείνος όσους λάβουν μηνύσεις να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο για να βοηθήσει με τη νομική διαδικασία.

Επίσης, άλλη μια κλήση για έγγραφη απολογία έφτασε σήμερα το πρωί σε αγρότη από την Ιεράπετρα.

Όπως φαίνεται, ο συγκεκριμένος αγρότης καλείται να απολογηθεί για ελαφρώς διαφορετικά πράγματα από τον προηγούμενο αφού κατηγορείται πως ο ίδιος ήταν αυτός που διέρρηξε με κόφτη την εσωτερική περίφραξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για 11 άτομα, με τα 9 να είναι από την Ιεράπετρα.

candianews.gr