Η MINOAN LINES, ένα από τα ισχυρότερα brand names στον χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, ανοίγει νέους δρόμους στην πράσινη ναυσιπλοΐα και σε ένα βιώσιμο μέλλον, εγκαινιάζοντας το καινοτόμο «πράσινο» πρόγραμμά της για το 2024. Η εμβληματική ελληνική εταιρία επενδύει περαιτέρω στην περιβαλλοντική αειφορία, μέσα από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, στα γραφεία της στο Ηράκλειο και τον Πειραιά, ενώ παράλληλα υιοθετεί τη συνήθεια της ανακύκλωσης με την τοποθέτηση ειδικών κάδων στα γραφεία και τα πλοία της. Επιπλέον, οι παραδοσιακοί λαμπτήρες αντικαθίστανται με φωτισμό LED, μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Εκτός από τις άμεσες βελτιώσεις, η MINOAN LINES ανακοινώνει τη ναυπήγηση δύο νέων, πολυτελών πλοίων με περισσότερες καμπίνες και μεγαλύτερα γκαράζ. Αυτά τα νέα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με δυνατότητα χρήσης εναλλακτικού καυσίμου, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δέσμευση της εταιρίας στην πράσινη ναυτιλία. Παράλληλα, αρχίζει την αντικατάσταση των αυτοκινήτων του Ομίλου με υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, αποδεικνύοντας ότι η δέσμευση για περιβαλλοντική ευαισθησία επεκτείνεται και στη στεριά.

Σε μια εποχή που οι περιβαλλοντικές προκλήσεις απαιτούν άμεση δράση, η MINOAN LINES αποδεικνύει ότι η ναυσιπλοΐα μπορεί να είναι φιλική προς τον πλανήτη και για ακόμη ένα καλοκαίρι, διακρίνεται για την περιβαλλοντική διαχείριση και μάς ταξιδεύει με τα σύγχρονα οικολογικά cruise ferries στην Κρήτη, τη Μήλο, στον Πειραιά και την Ιταλία, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η MINOAN LINES προπομπός της πράσινης «επανάστασης» στη ναυτιλία

Θεωρώντας την προστασία του περιβάλλοντος υποχρέωση όλων μας, η MINOAN LINES στοχεύει διαρκώς στην έμπρακτη περιβαλλοντική ευαισθησία και συνείδηση, αποτελώντας την πρώτη εταιρία στον χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας που επένδυσε στο νέο σύστημα καύσης και φιλτραρίσματος καυσαερίων (SCRUBBERS). Τα πλοία KNOSSOS Palace, FESTOS Palace και KYDON Palace ήταν τα πρώτα που συμμορφώθηκαν πλήρως με τους νέους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), καθιστώντας τη MINOAN LINES πρότυπο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Κινήσεις που μας φέρνουν κοντά σε ένα πιο «πράσινο» καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τις πάγιες πρακτικές που εφαρμόζει η MINOAN LINES και περιλαμβάνουν την ορθή χρήση έρματος, τη διατήρηση της βέλτιστης υπηρεσιακής ταχύτητας και διαγωγής πλοίου, τις επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνικές μεθόδους όπως η αναβαθμισμένη σχεδίαση της προπέλας και η βελτίωση της γάστρας του πλοίου με την εφαρμογή συστημάτων φιλικών προς το περιβάλλον. Όλα αυτά στο πλαίσιο της εναρμόνισης της εταιρίας με τα αυστηρότερα πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος, επιδιώκοντας σταθερά τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των πλοίων του στόλου της, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ως μέλος του Grimaldi Group, η MINOAN LINES συμμετέχει ενεργά στις πράσινες πρωτοβουλίες του Ομίλου. Ο Όμιλος Grimaldi διακρίνεται για τις επενδύσεις του στη μείωση των επιβλαβών εκπομπών και τη χρήση νέων τεχνολογιών όπως οι συσκευές καθαρισμού καυσαερίων και οι μεγάλες μπαταρίες λιθίου που τροφοδοτούν τα πλοία κατά την παραμονή τους στα λιμάνια, επιτυγχάνοντας “μηδενικές εκπομπές στο λιμάνι”. Ο Όμιλος Grimaldi ήταν επίσης από τους πρώτους που εναρμονίστηκαν με τους νέους κανονισμούς του IMO για τις εκπομπές θείου, ως ιδρυτικό μέλος της Clean Shipping Alliance.

Η MINOAN LINES, με τη δυναμική υποστήριξη του Grimaldi Group, υπόσχεται ένα λαμπρό μέλλον για τη ναυτιλία, συνδυάζοντας την άνεση και την πολυτέλεια με τη δέσμευση για ένα καθαρότερο περιβάλλον.

50 ΧΡΟΝΙΑ MINOAN LINES

Μετρώντας πλέον περισσότερα από 50 χρόνια από την ίδρυσή της, η MINOAN LINES εξακολουθεί να διατηρεί την υψηλής ποιότητας, αποτελεσματική και ασφαλή μεταφορά, προσφέροντας στο επιβατικό κοινό, άνεση, πολυτέλεια και ταχύτητα με σύγχρονα οικολογικά cruise ferries, υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό σε στεριά και θάλασσα. Μία εταιρία – υπόδειγμα ποιοτικής πρωτοπορίας, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις γραμμές που δραστηριοποιείται, η MINOAN LINES συνεχίζει σταθερά το «ταξίδι» της ως Μεγάλη Θαλάσσια Δύναμη της Ελλάδας και εναρμονίζεται με τα αυστηρότερα πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος.

Σχετικά με τη MINOAN LINES

Η εταιρία ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. ιδρύθηκε στις 25 Μαΐου 1972, στο Ηράκλειο Κρήτης.  Το 2022 συμπλήρωσε 50 έτη λειτουργίας και προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό και στις μεταφορές φορτηγών οχημάτων. Από το 2008 είναι μέλος του Ιταλικού Ομίλου Grimaldi, ενός εκ των μεγαλύτερων μεταφορέων οχημάτων και μηχανημάτων παντός τύπου (roll-on/roll-off), εμπορευματοκιβωτίων και επιβατών στον κόσμο. Ο Όμιλος Grimaldi εδρεύει στη Νάπολη Ιταλίας, με υποκαταστήματα σε περισσότερες από 50 χώρες, 18.000 υπαλλήλους και πάνω από 130 πλοία που προσεγγίζουν περισσότερα από 150 λιμάνια παγκοσμίως.