Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της παρέλαβε η MSC Cruises, η οποία ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής ενός αδελφού πλοίου στα γαλλικά ναυπηγεία Chantiers de l’Atlantique.

Με χωρητικότητα 215.863 dwt, το νέο πλοίο κατέχει μια σειρά από νέους τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου αμέσως μετά τα Oasis της Royal Caribbean International και τα Ιcon που θα κάνουν πρεμιέρα το 2024. Παράλληλα, πρόκειται για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της MSC με καύσιμα LNG και το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως στο οποίο τοποθετήθηκε τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Μπορεί να φιλοξενήσει 6.762 επιβάτες

Το «MSC World Europa» έχει μήκος 333,4 μέτρα και διαθέτει 20 καταστρώματα. Επιπλέον, μπορεί να φιλοξενήσει 6.762 επιβάτες σε 2.626 καμπίνες, ενώ το πλήρωμα ανέρχεται σε 2.138 άτομα.

Σημειώνεται πως μόνο η Royal Caribbean έχει κατασκευάσει κρουαζιερόπλοια άνω των 200.000 μικτών τόνων. Η Genting’s Dream Cruises κατασκεύαζε το Global Dream ως ένα κρουαζιερόπλοιο άνω των 200.000 μικτών τόνων πριν από την οικονομική κατάρρευση, αφήνοντας αβέβαιη την τύχη του πλοίου.

«Το MSC World Europa αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το τμήμα κρουαζιέρας του ομίλου MSC, με μια σειρά από πρωτοφανείς καινοτομίες όσον αφορά τις περιβαλλοντικές και θαλάσσιες τεχνολογίες, το σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά που επικεντρώνονται στους επισκέπτες», δήλωσε ο Pierfrancesco Vago, εκτελεστικός πρόεδρος του Τμήματος Κρουαζιέρας του Ομίλου MSC.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και επικεφαλής της MSC Τζιανλουίτζι Απόντε αποκάλυψε το όνομα του δεύτερου πλοίου της κλάσης: το «World America», το οποίο θα προορίζεται για την αγορά της Βόρειας Αμερικής όταν τεθεί σε λειτουργία το 2025.