Αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια που το μεσημέρι και απόγευμα θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ορεινά οι οποίες σταδιακά έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και του Ιονίου. Καταιγίδες που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 33, στη Θεσσαλία από 20 έως 35, στην Ήπειρο από 20 έως 33, στη Στερεά από 17 έως 34, στην Πελοπόννησο από 18 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 35, στις Κυκλάδες από 17 έως 32, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 30 και στην Κρήτη από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.