Την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2023, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές, ενώ προοδευτικά από το απόγευμα θα επηρεαστούν τα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, το υπόλοιπο Ιόνιο και προς το βράδυ νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1000 μέτρα στα βορειοδυτικά και πάνω από τα 1500 στα υπόλοιπα. Νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 18-20, στα Επτάνησα από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενώς βροχών ή όμβρων κατά τόπους και κατά περιόδους μετά το μεσημέρι. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.